Svenskt Höglandskött

Startat av Hasse, 2008-01-15 19:15

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Jag brukar inte köpa färdiga grytbitar, men idag köpte jag en förpackning "Färska grytbitar av nöt" under varumärket Svenskt Höglandskött. Det var texten på baksidan av förpackningen som fick mig nyfiken. Citat:

FRÅN FRITT BETANDE DJUR. Höglandskött kommer endast från svenska djur som får beta fritt och hålla hag- och ängsmark levande.

FRÅN NATURLIGT VÄXANDE DJUR. Höglandskött kommer endast från svenska djur som får växa i sin egen takt - utan vare sig antibiotika eller hormoner i tillväxtsyfte.

TRANSPORTERAS MINIMALA STRÄCKOR. Svenskt Höglandskött förpackas direkt på styckningsenheten i Linköping och transporteras därefter direkt till din butik. Därmed minimeras utsläppen från långväga biltransporter.


Tyvärr var grytbitarna av väldigt skiftande storlek och det fanns en hel del tunna köttstrimlor med i förpackningen som drar ned intrycket betydligt. Jag tycker nog att grytbitar ska vara av någorlunda lika storlek. Men det kan ändå vara idé att ge företaget en chans.

Enligt företagets hemsida[1] verkar de ha högt ställda ambitioner, men det verkar också som om de säljer huvudsakligen till restauranger.

Har ni stött på företagets produkter, och vad har ni i så fall för erfarenheter?

[1] http://www.hoglandsprodukter.se/

Urban

Jag har ibland köpt Vacad Entrecoté och utskuren biff från höglandskött och har väl mest possitiva saker att säga om det köttet.
Köttet har varit mört och smakligt precis som det ska vara. Men vem vet.. Jag kanske bara har haft tur?.
Om jag inte minns helt fel så har jag även köpt benfri fläskkarré från höglandskött också vilket också har varit bra.

Hasse

Kul att höra!

Jag hittade grytbitarna på Lidl. Minns du i vilken butik du köpte köttet?

roffekock

Jag har jobbat med detta kött i mitt rest. kök och har bara goda erfarenheter av deras produkter. Ni köper vi ju inte strimmlat och tärnat kött dett gör vi själva och dessa produkter är alltid på topp. När man träffar på företaget på mässor och mera så är siktet alltid högt sällt. Kostar lite mera men men man får ut mera i form av smak och konsistens.
Deras oxfilé är på topp men tyvärr alltid en bristvara.

/rolf
Matforum är bäst

Hasse

Det låter bra!

Då ska jag försöka få butiken att ta hem ett större sortiment från Höglandsprodukter och skicka ett mail till företaget för att berätta att jag är missnöjd med deras grytbitar. Jag tycker ju att Höglandsprodukters målsättning verkar vara schysst!

Andreas

2008-01-17 06:49 #5 Last Edit: 2008-01-17 06:56 by Andreas
Vad kostade grytbitarna?

Du sa inget om de var möra och bra...?

Apropå storlek, se denna tråd: Grytbitar - storlek, kvalitet osv. http://matforum.nu/index.php?topic=1330.0
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Köttet var bra men, som sagt, bitarna var av väldigt skiftande storlek. Jag betalade 70 kr/kg på "extrapris".

Eftersom både Urban och Roffekock har goda erfarenheter, så tänkte jag försöka hitta någon annan produkt med samma varumärke. Jag tänker då närmast på helt kött.

Hasse

Efter att jag skickat ett mail till Höglandsprodukter och förklarat att jag var missnöjd med grytbitarna, svarar de så här (citerar en del av deras svar):

Att grytbitarna har olika storlekar beror på att allt kött ser olika ut och när det tärnas kan inte allt få samma storlek.

Däremot är det inte bra, som du skriver, att det skiljer allt för mycket. Från strimlor till stora bitar. Då får vi göra en bättre sortering vid tärningsmaskinen och låta strimlor gå i förpackningen för strimlat och de mer rejäla bitarna går till grytbitar.


Mailsvaret kom snabbt, de tackar för mina synpunkter och kommer att vidarebefordra mitt mail för uppföljning av problemet.

Hasse

Följande mail skickade jag idag till Höglandsprodukter. Jag låter mailet tala för sig själv.

Hej!

Har tidigare varit i kontakt med er angående den skiftande storleken på era
grytbitar. Se gärna följande diskussion på matforum.se

http://matforum.se/index.php?topic=1325.0

Dessvärre tycks kvalitén inte ha förbättrats under den tid som gått sedan
vår förra kontakt. Bifogad bild visar ett urval av de s.k. grytbitar som
jag fann i den förpackning jag köpte senast. Dessa bitar var på inget sätt
unika utan förekom i rikligt antal, utom den långa, tunna strimlan som var
ensam i sitt slag. Jag ställer mig frågan om den tjusiga bilden på
kartongens utsida är representativ för det faktiska innehållet?

Köttets smak är utmärkt, men jag ställer mig kritisk till den oerhört
slarviga sorteringen av det "tärnade" köttet.

Köttet var slaktat, styckat och finstyckat på anläggning 0053
Referensnummer: 00530053300811

Tacksam för er kommentar! Jag avser att publicera både detta mail och ert
svar på matforum.se.

Med vänliga hälsningar!

Hasse

Idag kom svaret från Höglandskött:

CiteraHej!

Tack för Ert mail.
Ursäkta att vi inte svarat förrän nu.

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra våra produkter. Vår råvara, vågar jag säga, är den bästa i landet. Här väljer vi ut djur efter viktklass och fettgrupp för bästa tänkbara ätkvalitet. Det vi måste bli bättre på är i förpackningsledet. Då tänker jag inte bara på utseendet av förpackningen utan också vad och hur vi förpackar vårt kött.
Här krävs en tydligare visuell kontroll där bitar av det slag som Ni fick i Er förpackning plockas bort. Kan bara beklaga och be om ursäkt.

Vi jobbar som sagt på förbättring. Ett led i detta förbättringsarbete är den information vi får från våra kunder. Utan Er kritik kan vi inte veta vilka kritiska punkter vi behöver gå vidare med.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar


Tobias

Kanske bör de också arbeta på att förbättra sig lite snabbare. Tre år kan tyckas vara i det längsta laget.

Ironiskt också att det står "varsamt förpackade" på förpackningen.

Hasse

Ja, med deras tempo lär det ta lång tid att få fason på grytbitarna. Jag tycker också att det tog anmärkningsvärt lång tid att svara på mitt mail vilket de, i och för sig, ber om ursäkt för.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal