Umeå: Harrys

Startat av Andreas, 2008-01-19 12:31

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas


Igår åt jag middag på Harrys (fd. rådhuskällaren) http://www.harrys.se/umea/

Fick bord i "inglasningen" och det är trevligt med älvsutsikten, synd bara att det är en parkering i förgrunden. Lokalen är väldigt kal - inga dukar på bordet, inga textiler på väggarna eller golven och inga akustikplattor i taket så ni kan ju tänka er ljudnivån med X antal glada personer efter en öl eller två. Den som vill vara petig med jultraditionerna kan också anmärka på att adventsstjärnorna hänger kvar i fönstren trots att det är fem dagar efter julgransplundring.

Fyra olika servitörer springer kors och tvärs i det relativt lilla utrymme som inglasningen utgör, ändå tar det relativt länge innan man får den beställda måltidsdrycken men förmodligen tyder antalet servitörer man ser inte på att det finns väldigt många utan på att de jobbar ostrukturerat.

I väntan på maten får man gott bondbröd med flingsalt ovanpå och en skål olivolja.

Jag beställde grillad lammfilé "Serveras med en bönratatouille, rödvinssky och karameliserad sötpotatis" á 199:-, det tog 25 minuter att få in den.

Ungefär tio sekunder efter en servitör ställt ner maten på bordet och innan jag hunnit ta en enda tugga så kommer en annan springande och frågar hur det smakar.

Hur smakade det då? Riktigt riktigt gott, väldigt fin rosa lammfilé, kul sötpotatis i hyvlade skivor som ser ut som tjock pasta, bra ganska söt rödvinssky och så en god men aningens för salt bönratatouille. Hade ratatouillen varit mindre salt samt att de bjudit på ett par tiotals gram mer kött hade detta utan tvekan varit en riktig fullpoängare.

Servicen som sagt lite snurrig men den är trevlig och får man riktigt god mat spelar andra detaljer mindre roll.

Betyg: 4/5
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal