Blue-cheesecake

Startat av Urban, 2008-01-20 16:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.


Botten:

200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör

Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:


3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.

400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron

Blandas i ägg och sockervispet och blanda.

Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.

Låt kallna!

Topping:

2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker

blandas och bredes över kakan

Garnering:

värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.

Ät och njut! :)



ducken

Nu fick jag verkligen ett bra tips. Har ett annat recept på cheesecake med digestive i botten. I det recepten smular man bara kexen och lägger i botten, men jag ska prova med lite smältsmör också...så de fäster ihop lite. Ska även prova detta intressanta recept! Tack!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal