Stamnas

Startat av bryggens, 2008-01-26 15:26

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Finns det någon som har recept på "Stamnas" som serverades på en grekisk restaurang här i Borlänge för flera år sedan, det var fläskfile´ i någon sorts stuvning, troligen var det senap i, i övrigt har jag ingen aning.

Andreas

2008-01-27 09:11 #1 Last Edit: 2008-01-27 16:45 by Andreas
"FILETO CHIRINO STAMNATO" En av de läckraste gryträtterna från norra Grekland. Fläskfilé, auberginer, zucchini, lök och tomat i en mild senapssås. Serveras med klyftpotatis. http://www.athen-restaurang.se/MenyTabell.htm - låter det rätt?

Ovanst. är förmodligen en avlägsen släkting till den traditionella köttgrytan "Stamna" http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=29025

(Finns även en liten grekisk by som heter "Stamna" och en restaurang "Stamna" i Ayia Napa. http://www.stamnatavern.com/sv_restaurant.htm  om nu det kan ha nåt med saken att göra.)
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Det där "fileto chirino stamnato" verkade rätt, har nu någon ett recept??

Andreas

Jag mailade precis till restaurang Athen, har du riktigt tur är de så otroligt snälla att de delar med sig av sitt recept.
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Nu har det gått ett år, det har kommit in nya medlemmar. Därför förnyar jag detta, utifall någon av de nya har någon koll.

Calle K

Letade också efter receptet men hittade ett bara på holländska och det är jag inte helt high på. Men om du vill äta fläskfilé stamnas igen, så finns den sedan flera år på restaurang zorba i Varberg. Jättegod är den, men inte billig.
Vad är detta för trams med verifieringsfrågorna? Finns rätt svar överhuvudtaget?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal