Något med kiwi?

Startat av crlhrv, 2008-02-05 07:38

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Av någon underlig anledning har jag en massa kiwi hemma. Vad kan man göra för enkelt mellanmål med kiwi? Mixa med vaniljyoghurt? Helst inget varmt där man måste hålla på med ugn och grejer utan något snabbt och enkelt med bara ett par ingredienser. Tips?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Det var inte vad du frågade efter men jag brukar ibland göra en köttfärspaj med kiwi. Annars tror jag inte jag använt kiwi till annat än fruktsallad, milkshake och som kakdekoration.
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Något som slår det mesta i marmeladväg är just kiwimarmelad!! Såå gott, men tar ju lite tid visserligen!

johannao

Jag äter bara kiwi i fruktsallad. Gott om så bara med apelsinfilé och passionsfrukt.
Just nu har jag dille på fruktchips, har inte testat med kiwi men kanske skulle försöka...men det kräver både tid och ugn.

Jag tror att man ska vara lite försiktig med mjölkprodukter + kiwi, den innehåller enzymer som gör mjölken konstig på något vis. Men en mjölkfri fruktsmootihie kan ju funka. kiwi + nån god jos eller frukt.

crlhrv

smoothie verkar vara en bra idé!
men om enzymerna bråkar med mejeri-mjölken kanske man kan använda soja- eller havremjölk istället? rent spontant känns det som om havremjölk och kiwi skulle gå rätt bra ihop? Det blir nog ett rätt bra och lagom mellanmål eller måltidsersättare i stressade situationer.

återkommer.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

annamaria

Om det är okej med spiskrävande underbart god soppa så varsågod!  ;D

Jordärtskocksoppa med curry, kiwi, och hasselnötter


http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/11/jordrtskockor-och-kiwi-i-grythyttan.html

crlhrv

annamaria: vilken blandning! det verkar riktigt spännande. (för övrigt har jag mina rötter i grythyttan)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kurt

Kiwi innehåller proteaset actinidin, vilket kan ge bismak om rå kiwin får ligga på grädde under längre tid. Borde kunna användas för mörning av tunna köttskivor.

http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/frukt/frukt_kiwi.htm

agnetasch

Papayan innehåller ju också ett proteinspjälkande enzym; papain. Jag försökte möra några köttskivor med hjälp av det (papyaskivor alltså) Det blev rätt slafsigt, köttet blev så klart mörare genom att det blev upplöst till slask. Jag blev inte nöjd med resultatet. Kiwi kanske fungerar bättre?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal