Rökt fläskkarré

Startat av Kari, 2008-02-14 12:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Fick förra veckan en nästan tre kilos fläskkarré av pappa med orden "undra hur det skulle bli om Du skulle röka en bit"..

Benfri karré delades på längden och på "höjden" så det blev fyra lika bitar som saltades med ca en halv dl grovsalt i lite drygt ett dygn.

Under tiden röken startades fick köttet sköljas ordentligt och torkas. Sen röktes hela härligheten på teflonnät i sex timmar med spån av al och alved i sådär 70-80grader.

Medans köttet var varmt lindades folie runt och fick ligga ute över natten.

Tunna skivor på mackan med en öl till... *mums*  ;D

Prova detta, ett strå godare än dito fläskfilé!!

Mimmi

Det lät gott elka! Vad har du för rök? En kåta eller någon mindre rök.

Mimmi

Citat från: imse skrivet 2008-02-14 19:36
Det lät gott elka! Vad har du för rök? En kåta eller någon mindre rök.

Jag fortsatte att läsa vidare i trådarna och fick syn på din fina rök. Spännande !

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal