Piroger

Startat av bryggens, 2008-02-16 11:14

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Någon som har recept på bra matiga piroger som passar att frysa in och ta upp som ett litet mellanmål?

annamaria

Varsågod! Piroger är så underbart gott!! precis som du skriver . smidigt att ha i frysen också. Denna variant innehåller Färs, ägg och morotsfyllning.


ttp://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/10/pilliga-underbara-piroger.html

kryddburken

Gör en hel del piroger här med, ofta i samband med pizzadegen....

http://kryddburken.wordpress.com/2007/03/16/118/


Andreas

Hur kommer det sig att du använder en bakpulverdeg till dina piroger Annamaria, på vilket sätt blir det bättre så än med jäst?

Och brukar ingen av er använda fullkornsmjöl i pirogerna? Jag har som fått för mig att urpirogen är en lite grövre historia?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

*S* jag är lite tvärtemot då, för jag använder grövre mjöl i "söta" piroger, som dom här äppelpirogerna med vetemjöl special fullkorn.
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/21/sma-goda-appelpiroger/

Anledningen till att det blir "vanligt" mjöl i mina köttfärspiroger är för att jag alltid änvder överbliven pizzadeg!


annamaria

Jag har gjort både och det funkar bra med båda faktiskt. Dessutom har jag oftare bakpulver hemma när andan faller på att baka piroger  ;) Har jag jäst så tar jag det....

Andreas

Kryddburken: Ah men det är bara roligt om man är tvärtemot, skillnader berikar verkligen. Dina äppelpiroger verkar jättetrevliga, äter du dem som de är eller har du glass eller vaniljsås eller liknande till?

Jag blir allt lite sugen på pirogbak nu, det var verkligen evigheter sen. Få se nu AnnaMaria har färs, ägg och morotsfyllning och Kryddburken köttfärs och riven ost. Har ni eller någon annan fler ideer på goda pirogfyllningar?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

2008-02-20 14:34 #7 Last Edit: 2008-02-20 14:43 by roffekock
När man bakar piroger bör man ha lite hjälp i pilleriarbetet och då skaffade jag en sånn här manick på E. DEHILLERIN 18 Rue Coquilliere i Paris. Synnerligen väl använda pengar funkar mycket bra och finns i många storlekar. Nu behöver man ju inte åka till Paris och styla för att få tag på en sån här mackapär, finns säkerligen runt hörnet. Men om man är i Paris ändå så glöm inte detta ställe, jag lovar du hittar aldrig ut igen,så illa är det, min fru fick köra ut mej därifrån med vaktmästarens hjälp.
Hon påstod att jag hade blottat mig för kunderna och då blev det fart. :D

/rolf
Matforum är bäst

annamaria

Coops tidning - Med Mera kom med posten idag - där fanns piroger x flera recept - med tips på fyllningar.

sarkku

Om jag fortsätter med det här med finska maträtter  ;)
Nån som har testat karelska piroger? (Karjalan piirakka)  ;D
Det är en "båtformad" pirog med risgrynsgröt i. Den e liksom halvinbakad kan man säga.
Jättegott!!
Det äter man med äggröra på.
Vet att det låter väldigt konstigt men hur gott som helst  :P

Andreas

2008-02-25 11:08 #10 Last Edit: 2008-02-25 11:12 by Andreas
Rolf: Blottat... :) En pirogform vore nåt, vilken butik i Sverige kan tänkas ha en sån..?

Tack för tipset AnnaMaria, får ta ett ex. av den tidningen på affären då jag har avbeställt den (har även avbeställt Ica:s recepttidning eftersom jag höll på att drunknar i diverse medlemstidningar och det sällan är nåt intressant i dem).

Sarkku: Smakar då fyllningen i karelska piroger risgrynsgröt eller är det nån speciell krydda i dem som ger dem annan smak?
Den som inte frågar får inga svar.

sarkku

Ja du, nä det är ingen krydda i gröten, men jag gillar inte risgrynsgröt själv annars (klarar inte av o äta det), men i pirogerna går det bra. Det är inte så mycke gröt i en pirog, en lite klick
Det är väl rågdegen som bryter av smaken antar jag.
Dom finns att köpa färdiga i affären här i sverige oxå, men dom e inte lika goda som hemmagrorda. Så en förstagångssmakare rekommenderar jag hemmagjorda.  :D

Kan skriva recept vid ett senare tillfälle om det är nån som e intresserad  ;D
Och fota när jag har såna hemma...

justrom


Kari

Karelska piroger - jösses vad gott, äntligen fick jag ändan ur och göra det mormor gjorde när jag var liten.

http://receptomaten.blogspot.com/2009/11/karelska-piroger-for-dummies-alla-andra.html

smakakarin


Kari

När man gör piroger som är stängda, vilken deg är bäst för vilken fyllning om man tänker på att dessa kanske hamnar i frysen ett par dagar. Svampiga piroger är min skräck..

annamaria

Min deg funkar utmärkt att ha färsröra i, antingen den här ovan eller mer vanlig mer färs och tomatpuré osv och sen frysa. Värm sedan pirogerna helst i ugnen för bästa resultat annars i micron. Dem blir inte svampiga om man inte kör toklänge i micron.

ena

jag änvänder pizzadeg i mina piroger... o fyller dem oftast med fräst spenat, lök o fetaost, vill man ha dem lite matigare kan man tillsätta lite rökt skinka eller grillad kyckling

Brukar funka jättebra att frysa, bäst är dock att värma dem i vanlig ugn.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Ulf Stjernberg

Jag brukar göra piroger på lite grövre bröddeg och det brukar bli väldigt bra, som fyllning gillar jag köttfärs som man steker med strimlad purjolök och champinjoner sist så blandar man i mjukost som får smälta ner och sen får fyllningen svalna innan man gör pirogerna.

Dom funkar jättebra att äta kalla eller värma lite i micron.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal