Tofu i thaimat?

Startat av sek83, 2008-02-18 21:48

Föregående ämne - Nästa ämne

sek83

Jag undrar vad det är för tofu de använder i thaimat? Den jag har köpt är inte lika "luftig" (suger inte åt sig vätska på samma sätt). Är det någon som vet vad jag menar?


Andreas

Välkommen till Matforum sek83!

Jag är helt novis på tofu, har aldrig använt det själv i nån maträtt men om man läser om Tofu i Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Tofu står det finns två olika hårdheter på Japansk tofu - bommulstofu "momend?fu" som är hårdare och silkestofu "kinugoshi t?fu" som är mjukare. Kan det vara så att du fått tag i bommulstofu?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Du bör lägga din tofu lätt i press några timmar så pressar du ut vätska ur den ,då får den en egenskap att suga i sig bättre.

/rolf
Matforum är bäst

sek83


Andreas

Ingen orsak sek83, tack för en intressant fråga och berätta gärna hur det går med din tofu.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal