Umeå: Restaurang Örnen

Startat av Andreas, 2008-02-21 14:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Restaurang Örnen ligger nära Universitetsområdet i Umeå, närmare bestämt i Uminova science park på botten av ett aluminiuminklätt sexvåningshus.

Restaurangen har egentligen ingen egen restauranglokal utan det är  mer eller mindre en korridor med ett antal bord, en lucka i väggen där man betalar samt två buffévagnar med alldeles för smal brickramp så man tror att brickan ska ramla ner i golvet.

Torsdagen till ära serverades indisk lunchbuffé á 65:- inklusive dryck och kaffe samt "kaka".

Jag åt ris som var helt OK, tandoorikyckling som var ganska stark men ljummen på gränsen till kall (jag är inte förtjust i  grytor som fått kallna), ordinär lammgryta med mört och bra kött, ordinära kycklingklubbor, vitlökssås typ tzatziki. Sen från salladsbuffevagnen olika bön- och linssallader, en med linser, pepparfrukter och keso som var sådär, en god med bönor och fetaost, en med bönor och persilja som också var god. Dessutom fanns någon typ av tunnt gott hårt majsbröd samt en mycket färsk god och mustig ganska söt limpa. Det sistnämnda brödet var den riktigt stora behållningen.

Till kaffet bjöds en skål med stenhårda och toktorra gammla lussekattshalvor som säkert legat framme minst en vecka om inte sen lucia. Fy bubblan.

Sammanfattningsvis i grunden ganska bra mat men det saknas det där lilla extra och dessutom är kall mat och stenhårda lussebullar i slutet av februari under all kritik. Betyg: 2/5

Och visst ser det allt lite småstökigt ut i köksutrymmet?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jag blir alltid dödsnervös av ljummen mat - jag är helt övertygad om att jag blev sjuk (camphylobacter) av en ljummen tomatsoppa!

Hasse

Enligt regelverket så ska varmhållen mat hålla minst 60 °C. Ljummen mat är inte acceptabelt!

Andreas

Och jag som bara tänkte att det inte var gott när det inte var varmt, så långt som på sjukdomar och regler för varmhållningstemperatur tänkte jag inte. Tack för bra synpunkter AnnaMaria och Hasse!
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal