Stockholm: Sthlm Food Court

Startat av smakabra, 2008-03-04 20:00

Föregående ämne - Nästa ämne

smakabra

Sveavägen 55, Stockholm

Mitt på Sveavägen, bredvid Lidl, skådar vi en enorm foodcourt, nästan tom på folk. Hur kan den gå runt, undrar vi och beställer mangal shish (entrecôtespett med bulgursallad, 79 kr) och lammspett (med ris och tre röror, 99 kr).

Fredrik är helt oförberedd på den smakchock han ska möta. Det möra spettet slungar honom på bästa Proust-vis tillbaka till de grekiska grillgubbarna vid valborgsmässoelden i hans barndoms multikulturella förort. "Kan man få godare mat för 79 kronor?" flämtar han rusigt och kastar sig över den myntaspetsade bulgursalladen.

Karolina är dock mer svårflirtad, hennes lamm är lite segt och hon vill helst norpa från Fredriks tallrik. Assietten med tre rejäla klickar kryddiga röror som ackompanjerar hennes mat försvinner hursomhelst snabbt tillsammans med det vedugnsbakade pizzabrödet.

Hit kommer vi tillbaka - det är ett fint alternativ om man inte vill trängas i Kungshallen eller åka ända ut till Kista. Nästa gång ska vi prova medelhavsbuffén, som serveras vardagar 10-14 för det facila priset 89 kr.

Betyg: 4/5

Testat av http://smakabra.blogg.se


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal