Stockholm: Tjabba Thai

Startat av smakabra, 2008-03-04 20:02

Föregående ämne - Nästa ämne

smakabra

2008-03-04 20:02 Last Edit: 2008-03-11 12:10 by smakabra
Vasagatan 9 (i tunnelbanan), Stockholm (länk)

Gömt i underjorden i en avsides tunnelbanenedgång ser Tjabba Thai inte mycket ut för världen. Det käcka namnet och den hastigt handskrivna menyn kanske också verkar avskräckande. Men låt er inte luras - här har vi en av stans riktiga pärlor för den som (i likhet med oss) inte kan få nog av thaimat. Att stället dessutom både frekventeras och rekommenderas flitigt av alldeles äkta thailändare säger också ett och annat.

På dagens lunchmeny fanns tre rätter à 75 kr - tom ka gai (kycklingfilé i kokosmjölk med champinjoner, citrongräs, galanga och tomater), nua pad king (biff med vitlök, ingefära och ostronsås) och den vegetariska varianten kao pad pak (stekt ris med grönsaker, ägg, soja och vitlök). Vi valde kycklingen och biffen, slog upp varsitt glas kemirosa isglassmakande måltidsdryck och tog plats i kvalmet och kryddofterna.

Och gott var det! Framför allt biffen satte ett nöjt leende på våra läppar - rena, kraftiga smaker som väckte fantasier om att börja hacka vår egen chili och odla citrongräs. Kycklingen var gräddig och djup, men saknade tyvärr helt sting - någonstans långt långt borta anades ekot av citrongräset och ingefäran som aldrig fick komma fram i full blom.

En eftermiddagsmeny med priser några tior över lunchnivån och en uppenbarligen småhemlig "specialmeny" finns också att botanisera i. En nackdel är att öppettiderna är så begränsade: 11-19 måndag till fredag, men som tur är kan man beställa catering också...

Betyg: 4/5

Testat av http://smakabra.blogg.se


Anne

OJ vad man kan tycka annorlunda.. jag har lunchat där, och tyckte att det var en högst medioker thai. Nothing special, liksom...
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Tack för restaurangrecensionerna Smakabra!

Anne ja det var verkligen annorlunda! Hur länge sen var det du besökta Tjabba Thai, kan de kanske ha gjort någon radikal förbättring?

Eller är det så att kvaliteten är ojämn, hur många gånger har ni besökt restaurangen Smakabra?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

tja, det var väl i höstas nån gång.. men mitt i lunchrusning, för all del.
Anne's Food - min matblogg

Kari

Jag har inte varit där men..

En restaurang - ett betyg. Det är ju inte det enklaste. Första intrycket och första måltiden styr naturligtvis ett betyg.

Smak/utseende/miljö/personal/pris är det som spontant bygger ett omdöme, det skulle vara både roligt och nyttigt om man hade en "mall" att jobba efter som restaurang besökare.

Ska vi hjälpas åt att bygga en sådan "mall"? Den skall ju vara enkel och något man inte behöver ta med sig på lunchen eller middagen, men som ett stöd när man skriver sitt omdöme..

Utopi?  :-[

Andreas

Intressant det här med diametralt olika uppfattningar. Alla är ju till viss del påverkade av personliga faktorer - dels den högst personliga smaken, dels vad man tycker är gott för dagen och dels vad man har för förväntningar. Sen är frågan i hur stor grad man låter detta färga sitt utlåtande. För den som läser nån annans recension är väl tricket att hitta nån som har ungefär samma smak som sig själv när man ska ta råd om var man ska äta. Det hade varit skoj att se om Anne och Smakabra är överens om nån annan restaurang. ;)

Elka: Mall är inte utopi det är OTopi ;), vi tar det i tråden "Vad man kan ta upp då man skriver om en restaurang" http://matforum.nu/index.php?topic=1448.0 istället.
Den som inte frågar får inga svar.

smakabra

Anne: Ja, smaken är som det man sitter på, som bekant...  :)

Har du tips på andra (bättre) thaiställen i stan så är vi tacksamma!

Hälsningar Fredrik, smakabra.blogg.se

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal