Leverpastej

Startat av bryggens, 2008-03-08 15:20

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Jag brukar alltid göra egen leverpastej till jul, men det är ju alltid den bredbara sorten.Vet någon om man kan göra egen leverpastej typ den man skivar? I så fall hur?

Hasse

Bryggens, jag har inget svar på din fråga. Men det vore jättekul om du ville dela med dig av ditt recept på leverpastej.

bryggens

Jag har egentligen inget eget recept, utan kör efter något standardrecept, det jag gör är att jag alltid använder grislever, som jag mal tillsammans med lite fläskkarre´, sen brukar det bli lite portvin eller annat gott i smeten, jag har aldrig något späck eller liknande, tycker att det funkar bra utan.

agnetasch

Mager, skivbar leverpastej som man köper verkar ju bara vara leversmakande gelatin. Kanske det är gelatin som ska till, men det går ju inte ihop med att leverpastej bakas i ugn. Förr hette skivbar leverpastej kokt leverpastej (Konsums runda med tryffel såååå god) Om man kokar pastejsmeten o har i ordentligt med gelatin på slutet kanske den blir skivbar.Vem vet?

Cohen

Leverpastej som man skär är väl ofta mer finfördelad än den vanliga ungsbakade.

Ett förkök kan ju vara att först mala ingredienserna till en finare konsistens, och sedan packa de hårdare i formen innan bakning. Kanske inte blir exakt som köpepastejen, men borde åtminstone bli mer likt.

annamaria

agnetasch:

Jag hittade idag kokt leverpastej producerad av ett lokalt företag. Var ju bara tvungen att köpa den när du skrev att det var såååå gott. Ska provas i morgon bitti.

agnetasch

Har du smakat pastejen än? Var den god eller bara jaha?

annamaria

Ja den var god! Lagom "gelatinig" och god smak. Jag köpte den bakade förra veckan, den var snäppet bättre.

agnetasch

Vem tillverkar o var kan man köpa dessa godbitar om man har vägarna förbi?

annamaria

Det heter Åkes - jag minns inte helt hundra om det är något mer ord efter det men i alla fall Åkes. De gör väldigt god kokt skinka också - ingen läskig pressad variant utan riktig - supergod!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal