Pumpakärnolja vad använder du den till.

Startat av roffekock, 2008-03-15 14:18

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Jag har lite funderingar över en olja som är pressad av pumpakärnor och den ser gräslig ut första gången men kommer i kontakt med den. Den är just mörkt gräsgrön och har en vidunderlig smak. Den kan användas till mycket och är kolestrolfri. Jag har en Österikisk sådan pressad av mörgröna skalfria ekologiska kärnor kallpressade Fabrikat Fandler.
Jag använder till all sort grönsak som krydda men den passar även til tex oxbriga helt super.
Du kan kolla på deras hemsida www.fandler-oil.com

/rolf
Matforum är bäst

Andreas

Spännande! Går den att köpa i butik för oss vanliga dödliga eller är det bara restauranger som får tag i den?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Nu handlar den här tråden om pumpakärnolja - men jag måste ändå fråga: har ni provat avocadoolja - vad ska man ha det till då? Jag har aldrig testat den. Däremot har Fontana kommit med en KRAV-märkt olivolja extra virgin - supergod!


roffekock

Den bör finnas i varje butik om den inte finns fråga efter den. ;)

/rolf
Matforum är bäst

chipskungen

överallt där avacado annars gärna används kan man väl byta ut mot avacadolja är min enkla slutsats :)
Tex borde den passa ypperligt i skaldjursallader. Kan man fritera i den ? Friterade räkor i avacadoolja kanske kan vara nåt?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal