Kantarellasagne - Dafgårds (3/5)

Startat av Emma, 2008-03-20 10:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Emma

Vanligtvis brukar jag undvika färdigrätter, särskilt de som har kött i sig. Men lasagne är undantaget för mig för jag är så dålig på att laga det själv. Senast jag åt det testade jag Kantarell lasagne från familjen Dafgård. Tog tyvärr ingen bild men kan ju beskriv vad jag tyckte om den i alla fall.

Den var överraskande god. Men jag såg inga kantareller!? Morötter fanns det dock gott om. Lasagnen ser inte det minsta ut som bilden på förpackningen, men det var väntat. Fast den smakade som sagt bra. Lasagnen får betyg 3 för att jag gillade bechamelsåsen och pastaplattorna. Minus för för lite kantareller och köttfärsen som jag inte var så förtjust i.Andreas

Dålig på att laga lasagne? Men lasagne är ju busenkelt att laga..? Eller ja inte så enkelt räknat i antal moment kanske men det är svårt att misslyckas och det blir ju så väldigt mycket godare att det definitivt är värt besväret!

Dafgårds kantarelllasagne har jag också provat lite tidigare men har inte hunnit skriva om den än, jag har för mig att den var ganska trist men det blir spännande att se exakt vad jag tyckte när jag får tillfälle att skriva rent mina anteckningar. (Hur tankspritt lät det där?)
Den som inte frågar får inga svar.

justrom

Följande lasagne är superenkel att göra. Ids du inte göra "tomatbasen" så kan man ju fuska och köpa färdig pastasås.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=605038

Emma

Andreas: Jo, hemmagjord är ju godast. Jag har testat tre gånger men misslyckats alla! Men jag ska testa igen...skam den som ger sig. Min blogg heter ju Newbiecooking av en anledning ;)

Justrom: Tack för tipset! :)

Andreas

Här kommer då min version:

Färska pastaplattor, bechamelsås och köttfärssås med kantareller

Kantarellasagne ja jag trodde ju lite slarvigt att detta var nåt vegetariskt men där står ju tydligt köttfärssås på förpackningen. Min bild ser väl inte sådär jätterolig, visst är det knepigt att få en lasagne att se bra ut, men bättre än detta kan man kräva.

Smaken är lite småkryddig, lite skarp liksom, ser i innehållsförteckningen att den innehåller chili och det var väl inte så lyckat. Vad gäller kantarell så har jag väldigt svårt att urskilja nån kantarellsmak. Lasagneplattorna är aningen småsega. Detta smakar väl egentligen inte så hemskt tokigt men att få chilikryddad köttfärslasagne när man förväntar sig kantarellsmak känns lite märkligt.

Rätten innehåller både emulgeringsmedel, jästextrakt och två sorters konserveringsmedel

¤ Uteende: 2/5
¤ Konsistens: 3/5
¤ Smak: 3/5
¤ Helhetsbetyg: 3/5

Vi var visst ganska överens Emma!
Den som inte frågar får inga svar.

Tobias


Kari

2008-04-25 15:33 #6 Last Edit: 2008-04-25 15:47 by elka
Hur många gram kantareller är det i lådan? Gula eller tratt? *nyfiken*

--

Svar på min egen fråga: 5% kantareller. 9% kött.


"Ingredienser: Köttfärssås ( 46 %): Tomater, nötkött, vatten, morötter, kantareller, lök, modifierad majsstärkelse, vegetabiliskt margarin (vegetabilisk olja, vatten, emulgeringsmedel (E471), salt, citronsyra, arom, A- och D-vitamin) vitvinsvinäger (konserveringsmedel E224), vitlök, färgämne(sockerkulör), vetemjöl, jästextrakt, salt, kryddor(bl.a.chili), libbstickaextrakt, konserveringsmedel(E211). Bechamelsås (27 %): Mjölk, grädde, vatten, modifierad majs- och vetestärkelse, vegetabiliskt margarin (vegetabilisk olja, vatten, emulgeringsmedel (E471), salt, citronsyra, arom, vitamin A och D), salt, kryddor. Pasta (23 %): Vete- och durummjöl, ägg, vatten, rapsolja, morotsextrakt. Ost (4%) Total mängd i rätten:Kött: 9 % Kantareller: 5% Salt: 1,0 %

Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats."Andreas

Tobias: bra där, det missade jag. :)

Elka: Tyvärr står det inte vilken sort det är men enligt innehållsförteckningen innehåller rätten 9% kött och 5% kantareller.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal