Frysa sparrissoppa med rå äggula

Startat av Hasse, 2008-03-24 18:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Går omkring lite småfebrig och tänkte därför bjuda mig själv på sparrissoppa. Den tänkte jag reda av med grädde och äggula.

Jag fick en konstig magkänsla av att det kanske inte är så bra att frysa in en soppa som avretts med äggula. Kanske är min känsla helt ogrundad, men jag frågar expertisen. Vad säger ni, går det bra att frysa soppa som är avredd med grädde och äggula?

roffekock

I sammanhanget gäller att du inte kokar din soppa efter upptinande utan endast värmer den till 70-5 grader annars får du problem med att äggen kommer att uppföra sig underligt och det hela kommer att se "skuret" ut.

/rolf
Matforum är bäst

Hasse

Tack, Rolf! Jag värmde den frusna soppan idag, utan problem.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal