Skellefteå: Lilla Kina

Startat av Andreas, 2008-04-27 21:01

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Vad passar väl bättre i dessa osfackletider att besöka Restaurant Lilla Kina på adressen torget 6 mitt i centrala Skellefteå? Utanför skyltas det om söndagsmiddag för 119 kronor där man kan välja mellan två små rätter eller fläskfilé och pommes och så kaffe eller glass och chokladsås. Valet föll på två små rätter.

Inredningen är typisk kinarestaurang med röda paneler på väggarna, drakar, kinalampor osv. På bordet ligger duken under tjocka glasskivor. Personalen är trevlig.

I väntan på varmrätten bjuds det fritt från pizzasalladen samt hårdbröd med lätt och lagom. Mjukbröd fanns ej vilket är lite märkligt i en restaurang där det bakas pizza.

Maten kommer ganska snabbt och levereras på en tallrik med tre fack, kökspersonalen har drällt lite små droppar sås i risfacket. Riset är ordinärt osalt kinaris. Köttet är småsegt och ligger i en tämligen intetsägande sås. Den friterade kycklingen smakar lite fisk (gammal frityrolja?) och badar i en trist sötsur sås som är av det sötare slaget. Efterrätten består av en hyfsad vaniljglass med rätt mycket chokladsås av standartyp.

Fy bubblan vilken intetsägande och trist mat, för 119 kronor är detta rena rånet. Betyg: 2/5.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

hehe bilden på huvudrätten.. tråkigare mat har jag nog inte sett.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Hur hade då du lagt upp denna mat Calle om du vill ge Lilla Kina ett litet tips?

Nåt jag undrar över är hur näringsmässigt bra en sån här måltid med vitt ris, frityrsmet, och söt sås är, är den kanske t o m sämre än en big mac med strips?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal