Uppsala: Restaurang Kött kök & Bar

Startat av Shanta, 2008-05-13 19:58

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

Var och åt på restaurang kött kök & bar för någon dag sen. http://www.restaurangkött.se/

Ganska trevliga lokaler, avslappnad stämning, även om det inte är någon utsikt att tala om. Var inte så jättemånga där när vi kom, så det var inga problem att få bord. Servicen var snabb och vänlig.

Restaurangen har ett trevligt koncept, välj vad för kött du vill ha, ett tillbehör och en sås. Jag väljer hjortinnanlår med kantarellsås och västerbottenpure. Tyvärr slår sig ett jättesällskap på säkert 10 pers sig ner brevid oss, och de ska ha både förrätt och varmrätt, vilket gör att det tar ett tag innan vår mat kommer.

Medan man väntar så får man varma baconchips (brukar säljas på biografer bl.a), lite udda, Men det går an.

Så kommer maten efter en stund. Hjorten var stekt medium rare, precis som jag bad om. Potatispuren var fluffig och fin och kantarellsåsen god. På tallriken ligger också två lökringar med några gröna blad instoppade mellan. Lite trist att det inte var mer i salladsväg, men men. Så maten var allt som allt till belåtenhet, men var det prisvärt då? På gränsen, kostade ändå 269 kr, men jo, det får väl tyckas vara ok.

Allt som allt en bra restaurang, med undantag för vegeterianen kanske  ;)

3/5

Rookie-T


Jag har praktiserat några veckor där ;)

Och det finns många duktiga och passionerade kockar där. Och salladen beställs ju in som en sidedish den med om man vill ha.

Lökringarna och baconchipsen tycker jag är kul att dom vågar köra eftersom det kan uppfattas som "sunkigt" i vissas ögon men i slutändan så är det ju det man vill ha.'

//Rookie
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Shanta

Jodå, visst kunde man välja rostade rotsaker, men det var också det enda. Fast jag hade gärna sett att potatis inte uteslöt sallad och tvärtom. Det optimala kanske vore om man kunde beställa in små sideorders för en liten slant, någon liten sallad eller något.

Och just lökringarna var det inget fel, absolut inte, det passar in i konceptet :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal