Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?

Startat av crlhrv, 2008-05-22 17:55

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Jag ska precis baka inför veckans fredagsfika och har ett recept innehållandes mörkt muscovadosocker. Nu har jag varit på flera affärer men ändå bara hittat ljust dito. Är det stor skillnad mellan ljust och mörkt? Kommer kakorna att bli pannkaka istället?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Jag har aldrig smakat ljust muscovadosockrer men gissar att skillnaden är att det mörka är fylligare i smaken.

Muscovadosockrer är väl hur som helst 99% socker och nån % föroreningar som ger smak, ungefär som exklusivt salt.
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

Det mörka har en ton av lakrits och har en speciell smak som är ganska dominant. Det ljusa smakar mer av kola, de går inte att byta ut mot varandra.

/gilius

crlhrv

jag körde på det ljusa och kakorna blev bra ändå, men om man hade jämfört ljust och mörkt hade det säkert varit skillnad.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Vad bakade du för kakor Calle?

Tack för bra svar Gilius!! Undrar just vad det är i framställningen som skiljer mellan det ljusa och det mörka..?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

det blev en sats havrekakor med cayennepeppar, med recept från http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4619. jag snålade ordentligr med cayennepepparn, tror inte ens att den märks av.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal