Umeå: Costas (4/5)

Startat av Andreas, 2008-06-08 19:49

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Costas är en nyöppnad Grekisk restaurang i centrala Umeå. http://www.costasumea.se

Minus
- En av servitörerna lite för stresssad.
- Såsstänk på tallrikskanten huvudrätten, sånt ska torkas av innan  maten når gästen.
- Trist karaktärslöst vitt bröd, inte det där goda grekiska lantbrödet man förväntar sig.

Plus
+ De två andra servitörerna mycket trevliga.
+ Trevlig stämning och trevligt med grekiskt bouzoukiplink i klassisk Mikis Theodorakis-stil.
+ Riktigt god förrätt - Kria pikalia á 145:- = stort fat för två personer med tzatziki, aubergineröra, basilikacremé, kalamataoliver, bönor, vindolmar, fetaostfyllda paprikor, fetaost,  kokta rödbetor, tomater, gurka, rödlök - lite som en utökad grekisk sallad med goda röror att dippa både grönsaker och bröd i.
+ Riktigt god varmrätt - Stifado á 139:- = långkok av högrev med nejlika, kanel, tomat, lök, vitlök & potatis - intressant kryddning och verkligen jättemört kött.

Övrigt
¤ Ölet Mythos var ganska alldagligt men går man på grekisk restaurang måste man förstås dricka grekiskt öl.

Totalbetyg
4/5
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Har besökt Costas igen och åt nummer 20, Pasta me vrasto arni - Grekisk pasta med långkokt lamm i tomatsås & fetaost á 155:- Det ser inte märkvärdigt ut och det låter inte märkvärdigt men jag blev mycket nöjd. Lammet var riktigt mört och gott och tomatsåsen fyllig och grönsakerna perfekt krispiga, en enkel och bra rätt som känns både rejäl och genuin.

Och jösses vad trevlig personalen var den här gången, Costas måste ha Umeås trevligaste personal, och då menar jag inte nån påklistrad trevlighet utan helt enkelt naturligt trevliga.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Åt lunchbuffé på Costas idag och det var väl använda 89 kronor. Är nu fyra timmar senare fortfarande mätt eftersom jag åt alldeles för mycket. Uppsakttade speciellt den möra, saftiga och supergoda lammgrytan. Gott men inte riktigt så vasst som lammgrytan var tacogratängen och vetesalladen med falafel. Och ska man vara lite kinkig så känns taco och falafel inte vidare grekiskt, eller hur? Men kanske är det svårt fylla ut lunchmenyer månad efter månad med typiskt grekiska rätter.

Hur som helst, jag är helnöjd med maten och personalen är fortfarande lika trevlig och hjälpsam. Costas är ett guldställe.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal