Vitaminvatten

Startat av agnetasch, 2008-06-09 13:33

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Hittade en blänkare om Vitaminwell, ett "hälsovatten" som finns att köpa på bl.a Apoteket. Så här stod det på MSN:
-Vitaminvatten är redan hett i USA. Nu lanseras det välgörande vattnet i Sverige
-Gör som kändisarna - klunka hälsovatten!
-Släck törsten med nya hälsovattnet och boosta samtidigt immunförsvaret, förbättra hår- och hudkvalitén eller öka energinivån.
http://msn.topphalsa.se/kost/2008/06/05/kusin-vitamin-pa-flaska/

Jag trodde vi kommit förbi det här med att köpa vatten på flaska. Långa transporter av vatten skulle ju vara ett minne blott. Sen framkallar vi ju både mineralobalanser o slappa urinblåsor när vi uppmanas att "klunka" hela tiden.
Vitamin Defence innehåller c-vitamin o zink, Vitamin Everyday är ett multivitaminvatten. Kan man inte ta ett glas kranvatten o skölja ner ett vitaminpiller med? Eller är det inte lika hippt?Andreas

Vitaminvatten, nämen nu är du väl ändå lite dåligt påläst? Detta är funktionella vitamindrycker som dessutom är goda törstsläckare, det "svenska smarta alternativet till smaksatt vatten, läsk, stilldrinks och juicer ... vetenskapligt framtagna av Stefan Arver, docent* vid Karolinska Institutet"

Är inte detta toppen så säg?
¤ Vitamin Defence "vitaminer, zink och fläderbärs- extrakt och grönt te extrakt ... bidra till immunsystemets funktion"
¤ Vitamin Care - "zink och antioxidanter från örtextrakt, som bidrar till god ämnesomsättning och för att stärka hår, hud och naglar"
¤ Vitamin Everyday - "några av de viktigaste vitaminerna och mineralerna, som bidrar till att upprätthålla viktiga funktioner i kroppens ämnesomsättning"

http://www.vitaminwell.se/qa.php

*) Stefan Arver är docent och överläkare vid Andrologiskt centrum, dvs arbetar med manssjukdomar där han bland annat varit med och författat Den lilla boken om sex och han förekommer även i naturmedelssammanhang, här är en artikel i Aftonbladet om sexpiller där Arver tipsar om intressanta substanser i naturen "- Den kinesiska örten Butea superba innehåller till exempel ämnen som verkar på samma sätt som Viagra. Och barken i trädet yohimbin har en lusthöjande effekt, slår Stefan Arver fast."
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Doktor Arver verkar unna sina patienter livets goda, det senaste ett utmärkt groggvirke; om man häller sprit (gin blir nog bäst) i Defence(citrus-fläder) eller i Care(röd grapefrukt) så får man inte reumatism heller enligt senaste rön. Dom kanske inte är så pjåkiga dom här hälsoläskarna ::)
Men bakgrundshistorien till dem är lite lustig;
"Den som verkligen var inspiratören och pådrivaren är en kompis Filip som var regissör i Hollywood. Han var orolig vad som skulle hända om han flyttade tillbaka till Sverige, där han inte längre skulle ha tillgång till sin vanliga dagliga vitamin drink(skönt att inte ha några större bekymmer) Och tro nu inte att vi pratar om den klassiska, illaluktande brustabletten(illaluktande?) Nej, han pratade om en hälsosam vana som var lätt att få in i ett vanligt stressigt liv(är stressigt liv en norm?)och som dessutom smakade fantastiskt.

Vad kostar underverken? Vild gissning; det är ingen lågbudgetvara ;)

Hasse

Undrar just om docent Arver har något ekonomiskt intresse i företaget som säljer vitaminvattnet?

Andreas

Agneta: "hollywoodregissör" är ett spännande ord som säkert säljer en och annan flaska nyttighetsdryck, undrar just vilka storfilmer Filip regisserat?

Våra vänner Smakabra har visst smakat den goda Vitamin Care - "smakar som utspädd apelsinsaft", halvlitern kostar 22:-  http://smakabra.blogg.se/2008/june/vitamin-care.html

Hasse: Det är väl inte alls otroligt att han fått sig en andedel i bolaget (aktiepost?) som tack för hjälpen med att ta fram dryckerna.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Smakabra verkar inte ha något annat än priset o den utspädda apelsinsaftsmaken att anmärka på. Uttalandet "men det är ju på något sätt roligt att veta att det kanske gör oss snyggare" tolkar väl precis den känslan tillverkarna vill att kunderna ska få.

22:- kostar en halvlitersflaska o det ska man dricka en om dan = 8000:-/år. Tar man multivitaminet Enomdan kostar det 0,59:-/st = 215:-/år
Här har man ett val; vara trendig o sippa vitaminvatten genom hela din stressiga dag eller knapra billiga vitamintabletter o unna dig flera avkopplande semestrar per år.

Eller ät varierat så behöver du inga vitamintillskott alls ;D

annamaria

Hörde dessutom på radion att D-vitamin kan förhindra hjärtinfarkt hos män. En studie gjord på 225 000 män (såklart) så nu kommer det väl D-vitaminvatten också. Undrar om det funkar på oss av det andra könet också fast det har det ju aldrig varit så noga med förstås.  ::)

agnetasch

Citat från: annamaria skrivet 2008-06-11 10:06Undrar om det funkar på oss av det andra könet också fast det har det ju aldrig varit så noga med förstås.  ::)

Men det ska vi ändra på! Stöd GO RED

http://www.goredforwomen.se/index.asp?g=17&r=203

Kampanjen är ett samarbete mellan Svenska Cardiologföreningen och 1,6 Miljonerklubben som vill öka kunskapen om kvinnohjärtat och även samla in pengar till forskning om hjärtsjukdomar hos kvinnor. Visste du att:
-Hjärtsjukdomar är den främsta anledningen till att kvinnor dör världen över.
-Fler kvinnor än män dör av hjärtsjukdomar
-Det är 10 gånger större risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdomar än av bröstcancer.

För 20:- kan man köpa en pin (jag köpte min på Hemköp) o stödja GO RED, det är ju inte dyrt, mindre än en flaska D-vitaminvatten ;D

Andreas

Undrar om hollywoodregissören Filip kan vara reklamfilmsregissören Filip Engström som tidigare bland annat gjort kvalitetskortfilm som "Janne & Mertzi: Flugsvamp - Janne groggar på färgglada svampar"

http://www.svd.se/naringsliv/arkivnyheter/artikel_1059663.svd

http://www.glimz.net/info.php?individual=63&name=Filip%20Engstr%C3%B6m
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Åh, Flugsvamp! Min favoritfilm ::)
Filip verkar inte riktigt veta om hans tillvaro är stressig eller ej. Dels pratar han om en hälsosam vana(vitaminvatten) som är lätt att få in i ett vanligt stressigt liv, dels berättar han om sin nya hemstad LA att han gillar vädret och den förvånansvärt lugna tillvaron.
Om han nu tjänar så mycket pengar på sina reklamfilmer har han väl råd att importera lite vitaminvatten o behöver inte tvinga sina kompisar att bygga upp en hel hälsoläsk-industri :-\

agnetasch

Trendvärlden kör vidare med sin reklam för vitaminvatten. Kul att läsa folks reaktioner på olika forum.
Topphälsas Emelie Johnsson som startade med " Släck törsten med nya hälsovattnet och boosta samtidigt immunförsvaret, förbättra hår- och hudkvalitén eller öka energinivån" får klartänkta o väl genomtänkta svar ;D på sitt forum:

Kommentar från Mascaran: Ska testa !

Kommentar från Namn Sofia: I Like!

Mode-Sofi (Sofi Fahrman) tycker så här: "När jag är i Usa så klunkar jag alltid i mig bisarra mängder vitaminvatten. Nu har det kommit en variant här hemma som heter "Vitamin Everyday". Smaken "grönt äpple" är min favorit"
Hon får likadana kommentarer som Emelie utom ett:

Kommentar från Ove:Sluta köp vatten på flaska, enormt slöseri på plast. Köp en burk multivitamin, ät mer röda och gröna frukter/grönsaker och drick vatten ur en metallflaska du kan använda hur länge som helst. Dags att starta lite miljötrender nu! tack o hej

I Like Ove

Nu är det dags att kyla kvällens drycker. Och det är inte vitaminvatten!

:D :D :D GLAD MIDSOMMAR! :D :D :D

Lisa FW

Agnetasch: Dagens första asflabb. Vi ska inte heller dricka vitaminvatten men väl sprattelvatten. Glad midsommar på er!

Andreas

Råd och rön har granskat vitamindrycker. "Mineralvattnet" Ramlösa Balans innehåller 15 gram socker (5 sockerbitar) per flaska vilket motsvarar 25% av rekommenderat dagsintag av socker. Vitamin Well som sälja på apoteket innehåller 21 gram fruktsocker (6-7 sockerbitar) eller motsvarande 35% rekommenderat dagsintag.

Anita Laser Reuterswärd, nutritionist på Livsmedelsverket: "- Jag kan inte se att någon av dessa drycker behövs för folkhälsan och ur miljösynpunkt är det förstås förkastligt att köpa vatten med dyra tillsatser på flaska"

¤ http://www.radron.se/templates/Artikel____2368.aspx
¤ http://www.radron.se/upload/Pdf%20tidningen/090228_2_vitamindryck2.pdf
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Så långsamma dom är på Råd&Rön, det var ju för mer än ett halvår sedan vi granskade dessa suspekta vitaminvatten här på matforum :-\

"På den internationella marknaden kan man även köpa Coca-cola förstärkt med växtsteroler, ämnen som sänker kolesterolvärdet" berättat R&R. Är det samma växtsteroler som i Becel pro.activ? Kan man då säga att Coca-cola är ett flytande margarin? ;D

Andreas

Jo du var alert där när du tog upp vitaminvattnet! Men Råd & Rön tillförde ju faktiskt en dimension som inte tidigare kommit fram här i tråden genom att belysa sockerinnehållet, när man tänker på det borde produkten kanske egentligen heta sockervatten? Hur många skulle köpa dessa drycker under det namnet?  :)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag ser fram emot att gå på restaurang o få frågan: "Och vad får det lov att vara att dricka till; sockervatten eller flytande margarin?" ;D

Ramlösa Balans. Ännu ett sätt att sko sig på folks rädsla att få någon slags brist. Bristen behöver inte ens preciseras, kalla bara produkten Balans blabla, så köper folk som galna. Kroppen måste ju vara i balans! Din mage är väl i balans? Ditt immunförsvar är väl i balans? Trillar man omkull om man inte köper alla dessa dyra utifallatt-varor?
Ät ordentlig mat i stället o skicka mellanskillnaden till Rädda Barnen ;)

Anne

Men granskat och granskat. Om folk inte kan läsa en innehållsförteckning - too bad. Jag tycker att man får skylla sig själv, och inte anse sig "lurad".
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Visst är det fullt rimligt att begära att folk skall läsa innehållsförteckningen, men är det verkligen rimligt att begära att folk utifrån den skall förstå att dessa produkter, som marknadsförs med hälsoanspeglingar, tillför sådant som vi egentligen inte behöver och därför är onödiga?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Flera konsumentföreträdare är kritiska till hur functional drinks presenteras:
- Man utnyttjar att många konsumenter söker en genväg till god hälsa.
- Det är ett sluttande plan, särskilt när man försöker göra i grunden onyttiga produkter bättre än de är. Marknadsföringen är förvirrande även om den inte kan fällas juridiskt. I grunden handlar det om att slå blå dunster i ögonen på konsumenterna.

Lura kanske är lite för mycket sagt men slå blå dunster håller jag nog med om.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=469938

Anne

Nej - men vad som är onödigt och inte tycker jag är upp till var och en att bedöma. Det kanske inte alls är så himla onödigt för ALLA - det beror säkert en hel del på hur man lever i övrigt.
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal