Innertemperatur i fläskkottlett?

Startat av Shanta, 2008-06-16 11:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

Hej. Har kollat runt lite vad folk rekommenderar för innertemperaturer på fläskkottlett för att få dem så saftiga som möjligt, men det verkar vara ganska så skilda bud.

Mattias Dahlgren rekommenderar i sin bok Bon Lloc 70 grader
http://taffel.se/recept/flaskkotlett-i-kall-panna-med-appelsky här är det 58 grader som gäller

vad rekommenderar ni? ???

MiGa

70 grader är det som gäller vid användning av fläskkött.
Men jag brukar ta av dom när dom visar 69 så får dom ligga på utjämning sen,dom går alltid upp någon grad  :)

annamaria


Andreas

Det måste väl vara hel, för hur mäter man temperaturen på en kotlettskiva? ???
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria


Andreas

Ursäkta var nog lite otydlig där, vad jag menar är: Hur sticker man in den avlånga klumpiga proben från en stektermometer i en kotlettskiva på ett bra sätt? Eller har ni nån typ av extra smidig termometer för sånt?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

En digital termomter är tillräckligt tunn. Den icke digitala funkar nog inte. Tänkte inte på den varianten.

Kari

67-71grader och bums i alufolie en halvtimme när det gäller en rad. Lägg ett gäng roépepparkorn under så har man en sky på köpet.
Jag tycker att skivor är pest, iofs får man mycket stek yta på skivor men.. Näe.

annamaria

Jag läser ofta recept på skivor - där det står att de ska stekas några minuter på varje sida. Det gillar jag inte. Jag steker dem och sen får de sjuda i en timme - det blir god sås också då. Lite katrinplommon och lök i är fint också. Jag har förresten köpt en hel bit utan ben idag - 29.90 kilot, det tycker jag är billigt!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal