Livsmedelsföretag bekostar Livsmedelsverkets broschyr

Startat av Andreas, 2008-06-18 15:31

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Debattören(?) Olof Rydström kritiserar idag Livsmedelsverket i Stockholms fria tidning. Livsmedelsverket har gett ut en broschyr om amning, mat och hälsa sponsrad av Svensk Köttinformation, Scan, Campbell´s, Milko mejeri, Mjölkfrämjandet, Ostfrämjandet, Kellogg´s, Pågen och Lantmännen och innehållet i annonserna är kopplade till objektiv(?) information från livsmedelsverket. Exempelvis finns en intervju med en forskare som säger "För att få tillräckligt mycket D-vitamin bör gravida och ammande äta D-vitaminberikade livsmedel som lättmjölk och margarin" bredvid mjölkfrämjandets annons och bredbid Kellogs och Pågens annonser säger livsmedelsverket "Frukostätare håller lättare vikten".

http://www.stockholmsfria.nu/artikel/73642
Den som inte frågar får inga svar.

kjpil

En kuriosa ang. mjölkfrämjandet. Vi hade dem som föreläsare en gång på dietistutbildningen. Personligen är jag aningen skeptisk till att ha företagsfärgade föreläsare -beroende på vad de säger, och mycket riktigt sa de att fet mjölk inte bidrog till övervikt. Och att mjölkfettet var helt ofarligt.

Tidigare har vi dock fått annan information kring fettkvalitet samt hur energi kan påverka vikten. Så tror att alla som lyssnade på dem kunde urskilja vilken information som var färgad. De hade mycket intressant att berätta också. Vi har också haft föreläsare från andra brancher som ofta bidrar med intressant info kring produktutveckling, tillverkningsprocesser och sånt som är deras spets - ofta ett positivt samarbete enligt mig.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal