Konsten att undvika vissa recept

Startat av Andreas, 2008-06-18 19:40

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Alla recept är inte bra och ibland borde man se om det är värt att laga bara genom att läsa det. Och nu menar jag hur själva receptet är sammansatt, inte om det innehåller specifika råvaror, det är förstås självklart att man inte lagar nåt som innehåller lax eller lever eller massor av grädde om man inte gillar de ingredienserna.

För några dagar sedan gjorde jag till exempel en cajunkyckling med ananasris ur vår bostads marsummer 2003 och det var väl inte dåligt men med facit i hand borde jag sett att det inte heller skulle bli toppen bara genom att läsa receptet.

1) Receptet innehöll kycklingfilé men ingen som helst sås - nä det har hittils aldrig fungerat för mig, det blir torrtrist.
2) Samma cajun-grundkrydda användes till både ananasris och kyckling - nä dels är det enahanda med samma grundsmak på två saker på tallriken och dels vill jag inte ha hetta på allt, är en sak på tallriken het vill man kunna svalka sig med det andra.

Nån som tycker jag är ute och cyklar eller som har fler ideer på varningssignaler i recept som gör att man kan undvika receptet redan på genomläsningsstadiet?
Den som inte frågar får inga svar.

fröken_unni

asså... jag brukar gå lite på magkänsla men nej, håller med om att kyckling utan ngn som helst sås brukar avskräcka även mig.

Jag brukar ofta ändra i recept medan jag lagar maten, lr kanske kolla upp fler recept av samma rätt för att se hur den annars kan tillagas och sedan mixa recepten efter tycke.

Särskilt ovanliga proportioner i kakrecept kan få mig att haja till, t.ex. om det verkar för sött.

Andreas

Ah jo konstiga proportioner är förstås nåt man reagerar över.

Fast kyckling utan sås är inte omöjligt rent generellt, kycklinglår som ju är mycket saftigare än filé går bra.

Nåt annat som definitivt aldrig fungerar utan sås är fläskfilé.
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jo då - helgrillad fläskfilé (eller stekt och sedan marinerad) med hemgjord krämigt god potatisallad funkar tycker jag.

Andreas

Är den krämig har du ju så att säga såsen i potatissalladen eller hur? ;)

Ingen som har fler tips på ledtrådar som gör att man kan undvika recept? Jag tycker det borde finnas massor, jag har en hög med recept jag provat som jag inte gillat, en vacker dag ska jag läsa igenom dem och se om jag hittar nåt mer.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal