Vilken matberedare rekomenderar ni?

Startat av allena, 2008-06-27 11:47

Föregående ämne - Nästa ämne

allena

Jag är kinkig när det gäller matberedare. Har avverkat en del olika och står nu i begrepp att ännu en gång köpa en ny
Jag vill att de ska kunna klara av rejäla satser av kak och pajdegar och att de ska vara bra på att hacka och strimla/skiva.
Finns det någon maskin någon kan rekomendera? Vilken använder ni?

Andreas

Som sagt välkommen till Matforum Allena! Ursäkta att jag först inte förstod vad du menade och hänvisade dig till en annan tråd, det är lite mycket idag och jag kopplade fel när jag läste att du ville göra degar, men du är alltså inte ute efter en assistent/degblandare utan efter en av de lite mindre maskinerna som man åtminstone enligt mig i första hand hackar och strimlar med.

Själv har jag en 15 år gammal Philips för detta ändamål och den fungerade väldigt bra ända tills locket åkte i backen så att en plastklack gick av så att man numera måste hålla fast locket med ena handen när man kör den...

Varför behöver du en ny maskin, har din gamla gått sönder eller är du på något sätt missnöjd med dess kapacitet?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Hej Allena!

Jag har en exakt likadan maskin som Andreas, och den har aldrig krånglat. Men det hjälper ju inte dig som ska köpa nytt.

Tänk på att kontrollera vilka skivor och tillbehör som medföljer. Det är inte alltid det framgår så tydligt på kartongen.

allena

Jag har också haft en philips, var nöjd med den men tyckte att den till slut blev för liten (trots att det var den största philips som fanns då).
För ett par år sedan köpte jag den här
http://www.digiswe.com/Kenwood-Tradition-FP931.html
Jag tyckte om att den hade riv och skär skivor helt i stål, den såg gedigen ut och verkade rymlig, men den är verkligen värdelös!! Det går inte ens att blanda en pajdeg, smöret ligger i klumpar hur man än gör.
Den är inte heller bra på att riva/skära, jag är verkligen besviken och de få gångerna jag tar fram den så blir jag alltid lika irriterad. Sist jag använde den bestämde jag mej för att nu fick det vara nog, jag ska köpa en ny!

Nu sneglar jag på den här
http://www.se.krups.com/All+Products/Food+Processors/Products/Prep+Expert+Serie+8000/Matberedare+KA8011.htm
verkar smart med den inbyggda vågen men det känns så vågat att köpa en så dyr grej när jag egentligen inte vet något om den och Krups, är det ett bra märke eller?
Jag har aldrig ägt något av märket Krups, knappt hört talas om det.
Eller så kanske jag slår till på den här
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=238684
Kom gärna med förslag på maskiner ni hört ska vara bra!

agnetasch

Smartson gjorde en test förra året på matberedare, där placerade sig Bosch som bästa köp.

http://www.smartson.se/test/hushall/matberedare-full-snurr-i-koket.htm

Andreas

Allena: När jag hör Krups tänker jag på lite dyrare kaffebryggare, har aldrig ägt nåt av det fabrikatet men inbillar mig att det är ett kvalitetsmärke.

Agneta: Precis samma modell, Bosch MCM 2004 fick riktigt bra betyg i Allt om Mats test av matberedare 2005. http://www.bosch-hushall.com/shared/campain/se/matberedare/test_matberedare.pdf Synd bara med mycket rester när man river, att osten klumpar sig "och fastnar mellan lock och skärskiva", att den skakar vid deblandning och att kniven är något svårdiskad. Fast hur allvarliga dessa anmärkningar egentligen är kan man ju undra när ingen av dem kommit fram i bägge tester.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal