Göra grillkorv

Startat av Fredrik H, 2008-06-29 22:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Fredrik H

Hej!

Jag gillar att göra egna saker och har tänkt att göra lite egen korv. I min familj gör vi traditionsenligt korv till Jul på klassiskt manér med riktigt fjälster, från får. Men den korven, som kokas, kan man inte äta själva korvskinnet på. Det brukar bli segt.

Är det någon som vet vad som händer om man grillar med korv gjord på tarm-fjälster ? Går det att äta, dvs tuggvänligt?

Vet någon något annat alternativ?


Är ny på detta trevliga forum, har hittat massor av bra diskussioner redan.

MVH

Fredrik,


agnetasch

Välkommen hit Fredrik! Intressant korvfråga du kommer med.
Taylors and Jones, dessa eminenta korvtillverkare använder ju naturskinn o de säger så här på sin hemsida:
"Alla korvarna skall tillagas tills de är väl genomstekta. Bäst gör du det genom att grilla dem eller steka dem på svag värme och lägga in dem i ungen ca 10 minuter. Alla våra korvar är gjorda av naturligt skinn och vi rekommenderar att du inte sticker hål på skinnen innan tillagning"


Fredrik H

Hej!
Tack för ditt svar, låter som om det borde gå då?

Tommy

Hej!

Jag har en sida om korv som heter: www.salsus.se

Jag har gjort diverse grillkorvar som fått folk att inse köttets betydelse för korven. Dennis-korv i all ära men den går bort i 180 km/tim.

Gör en korvsmet du brukar men låt bli julkryddorna. Ingefära, muskot och peppar samt lite cayenne är gott.
För att få liknande konsistens som köpekorv bör du mixa smeten i en assistent. Se bara till att smeten är riktigt kall, nästan frusen, annars kan lätt fettet separera. Stoppa smeten i lämpligt fjälster(korvskinn) som du kan få tag i och knyt av lagom stora korvar. Lägg dessa i kokande saltat, vatten som härefter inte får koka utan bara sjuda strax under koktemp i ca 20-30 min. Tag upp korvarna och kyl dem i kallt vatten.

Dessa är nu redo för grillen och du behöver inte oroa dig för att de inte är färdiga innuti. Om du vill kan du skippa koket och grilla färska korvar.
Krydda gärna med färska örter, chili, krossade frön av fänkål, anis, kummin osv. Tänk ungefär som när du gör köttbullar. Du är säkert duktig på att krydda dessa utan att mäta. Man liksom vet vad som passar. Tänk lika med korvsmeten och ta ut svängarna lite.
Lagom saltmängd i korvsmet är ca 20-30 gr salt/kg kött. Om du vill behålla färgen på köttet utan att det blir grått vid tillagning kan du tillsätta lite salpeter ungefär en 1/2 tsk / kg kött.

Jag gör alltid några snitt diagonalt på korvar som är förkokta. Det ser snyggt ut när man grillar.

/Tommy

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal