Gustavs lasagne - Dafgårds XL (3/5)

Startat av Andreas, 2008-06-30 12:59

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Färska pastaplattor med köttfärssås, bechamelsås och emmentalerost

Ja Tobias uppmärksammade mig på ordvalet "färska" pastaplattor när det gäller Dafgårds Kantarellasagne och det är förstås lika tokigt här.

Gustavs lasagne ser inte speciellt kul ut då man plockar ur den ur mikron, hur vore det med nåt slags garnityr? På förpackningen har man det men varför inte på själva rätten? Kryddor? Tomatsås sprayad i mönster? (Det sistnämnda vill jag ha royalties på.)

Jag börjar med att smaka på den vita bechamelsåsen som ligger överst, den är välsaltad men smakar faktiskt mer smör än ost (där är ett tunt fettlager allra överst), jag skulle hellre se att det smakade mer ost. Köttfärssåsen är ganska tam, okryddad, osalt, smakar tomat, morot och lite svagt köttfärs. Lasagneplattorna har stuns och känns bra. Sammantaget ganska gott men bechamel- och köttfärssåserna är för dåliga för en 4:a i betyg. Ett annat probem jag ser med rätten är att portionsstorleken gör den trist, 500 gram är visserligen en bra portion man blir mätt av men att sitta och tugga i sig 500 gram av något som smakar precis samma tugga för tugga blir trist, jag skulle gärna haft något slags smakbrytning då och då, åtminstone 100 gram av rätten borde vara nåt annat än lasagne.

Innehåller jästextrakt och konserveringsmedel.

¤ Utseende 2/5
¤ Konsistens 4/5
¤ Smak 3/5
¤ Helhetsbetyg 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Vad mycket godare det skulle se ut med ett svart papptråg till denna lasagne!

--

För en tid sedan åt jag en Coop lasagne av denna typ (ful-lasagne?) som jag vill minnas smakade förvånans värt gott. Eller så var jag extra hungrig..?

--

Tack Andreas - Du har lär mig stava lasagne! ;D

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal