Risotto

Startat av Tilda, 2008-07-10 09:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Tilda

Hej, jag är ny här på forumet och jag har en fråga ang. risotto. Jag har hittat ett recept på en saffransrisotto med parmesan. Jag vill dock servera denna med kött/kyckling/fisk eller annat...vad tror ni passar? Jag vill heller inte att rätten blir allt för lik paella, så inga skaldjur  :).

Här är receptet
4 dl avorioris
0.5 påse saffran
1 st gul lök
2 msk grädde
2 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong
3 msk färskriven parmesan
2 msk vitt vin

crlhrv

Det mesta passar antagligen, men då du har vitt vin i så varför inte kyckling eller någon köttigare fisk, typ marulk?
I och för sig vet jag inte hur det blir med saffran, det tillhör inte mina favoritkryddor. Men kött och saffran känns spontant lite för udda.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Gilius

Riset gör stor skillnad på slutresultatet, var noga med det annars blir det lätt grötigt. Själv kör jag med http://www.acquerello.it/ men det är kanske litet overkill, men kul.

/gilius

agnetasch

Ett fat kallskuret till kanske? Kallrökt skinka, salami o liknande.

Filippa

Lax ? Eller varför inte böckling ?

Tilda

Tack för alla tips. Grillade lax till och det blev kanon!  :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal