Väldigt chokladiga kakor

Startat av Anne, 2008-07-17 19:24

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

De här måste ni faktiskt prova! Jag använder kakaosplitter i - dvs. krossade kakaobönor, säljs ibland som cocoa nibs, och finns bl.a. av märket Vahlrona och Scharffenberger - men om ni inte får tag på det kan ni använda hackade nötter istället. Det ger god, knaprig konsistens. :)

Det blir ca 50 små kakor, och de håller sig bra i frysen. Receptet är lite ändrat, men kommer från start från Chocolate & Zucchini.

ca 50 småkakor

120 g smör
120 g demerarasocker  (eller farin)
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk flingsalt
150 g mörk choklad
80 g vetemjöl
80 g fullkornsmjöl
1/2 tsk bikarbonat
25 g kakao
25 g kakaonibs

Sikta kakao, bikarbonat, fullkornsmjöl och vetemjöl i en bunke.

Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt vanilj och salt och vispa igen.

Smält hälften av den mörka chokladen. Hacka resten, och blanda med kakaonibsen. Ställ åt sidan.

Rör ner den smälta chokladen i smeten. Rör ner mjölblandningen. Blanda till sist ner den hackade chokladen och kakaonibsen.

Ställ degen kallt en stund, och rulla sen små bollar av degen - ungefär stora som en hasselnöt. Platta till lite, och lägg på en plåt med lite mellanrum mellan. Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter.

ttt
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal