Fruktig bulgur med färska hallon

Startat av Anne, 2008-07-17 20:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

En del saker ska man passa på att göra under säsong, och den här salladen med färska hallon... åh, så gott. Det blir inte alls samma sak med frysta. Gott som tillbehör till t.ex. en bit stekt lax, eller lite grillad kyckling, men går också bra att äta som ensamrätt. Receptet kommer från början från Karolina Sparring som har Arom Catering, och som förut hade Café Arom dit jag tyvärr inte hann gå... hon har skrivit en bok också: Sallader med Arom.

Det här blev två rejäla portioner:

1,5 dl bulgur
3 dl vatten
5 torkade aprikoser
2 msk torkade tranbär
1 dl färska örter - basilika, koriander, bladpersilja
1/2 röd chili
2 msk rostade hasselnötter
2 msk pistagenötter
1 lime, pressad
1 tsk olivolja
salt
125 g färska hallon

Koka upp bulgur och vatten med lite salt, täck med lock och låt stå på låg värme i ca 10-15 minuter. Bred ut på ett fat och låt svalna lite.

Hacka aprikoserna, nötterna och örterna grovt. Finhacka chilin. Blanda allt med den avsvalnade bulguren, och smaksätt med pressad lime, lite olivolja och salt. Toppa med färska hallon.

ttt
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal