Kan man frysa tomater och citrusfrukter?

Startat av annamaria, 2008-08-14 19:42

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Som sagt - jag är nu inne i mitt marmeladkokande ända fram till jul. Men nu är tomaterna så billiga - 9.90 kr/kg. Jag brukar köra tomaterna i matberedaren innan jag koker tomatmarmeladen. Kan jag frysa dessa söndermalda tomater tror ni?

Kan man frysa citrusfrukter - också söndermalda?

bryggens

Ett år hade vi mycket tomater, då bara hackade vi och frös in. Funkade jättebra och godare än t.ex konserver.

Andreas

Tycker mald citrus också borde gå bra, problemet när man fryser brukar ju vara att cellstrukturen fryser sönder och kollapsar men det som är söndermalt har ju ingen direkt struktur kvar.

Undrar just hur resultatet skulle bli om man frös en hel tomat eller en hel citrusfrukt och tinade?  En gång gjorde jag nåt slags urgröpta apelsiner som skulle fyllas med jag tror det var glassjox och frysas men det är ju inte riktigt samma sak. :)
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

bryggens: ändrade tomaterna ingen färg, smak eller konsistens? vad frös ni in dem i?
Man får ju nästan lov och testa nu Andreas - frysa helt menar jag.

bryggens

Vi hackade och lade in i plastpåsar som därefter lades i plastlådor.
Kan minnas att de höll färgen bra, kanske vattnade ur sig lite, men eftersom de användes mestadels
istället för burk-tomatkross så gjorde inte det någonting.

annamaria

Eftersom  mina nästintill passeras så spelar det ju ingen roll. Tack för infon.

annamaria

Nu har det testats.

* Frusna tomater i bitar som används till marmelad - det funkar bra men mister den djupt röda färgen vilket är synd. Smakmässigt i marmeladen är det detsamma

* frusna paprikor blir väldigt sega och sladdriga. Går att köra i matberedaren men skalen är som sagt segare än ofrysta.

Hel paprika blev infrusen bara för att testa - usch. Ner med det i din soppa Andreas och passera alltihop. Inte äta som den är. Tomaten blev mjölig.

agnetasch

Men frysta paprikor tycker jag kan bli OK om man lagar till dom med detsamma.
Jag fryser dom i rensade halvor, tar ut dom, fyller dom med köttfärs o steker i ugn.
När paprikan är VÄLDIGT billig gör jag så.

annamaria

Ja billig är den ju nu! Min kostade 14.90 kg. Göra som du sa funkar säkert!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal