Bakstugebröd

Startat av Sofia, 2008-08-27 10:29

Föregående ämne - Nästa ämne

Sofia

Av min underbara sambo ( :-*) har jag fått en baksten som jag bara längtar efter att testa på alla möjliga sätt.  :) Bland annat finns det ett jättegott bröd; stora, runda, mjuka brödkakor, ca 1cm tjocka som man skär i snibbar och äter som jag vet brukar bakas i bagarstuga, som jag skulle vilja prova att göra på min sten. (Jag vill gardera mig för att detta kanske är en norrländsk företeelse, för min släkt kommer från västerbotten och det är bara där jag ätit dem. Det är dock inte "polarkakor" jag menar, utan lite tätare, inte lika vitt bröd.) Om det är någon som trots den något svaga beskrivningen vet vad jag menar så får ni jättegärna komma med tips på recept och tillvägagångssätt! Jag ska hålla mina baksugna tummar!

Sofia

Är det alltså ingen som vet vad jag tänker på? Usch va synd, det är ju det godaste som finns! Måste nog anstränga mig hårdare med mina egna efterforskningar...

agnetasch

Det är inte typ Hönökakor du far efter? Dom är ju lite grövre o tjockare än polarkakor:

http://www.baksida.se/recept.asp?sida=recept/honokaka.asp&titel=Bohusl%E4nsk%20h%F6n%F6kaka

eller

http://web.telia.com/~u36130697/recept/bread/honokaka.htm

Andreas

Minns du om brödet du söker är sötat eller ej Sofia?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal