Röda jätte räkor från Indonesien

Startat av Kari, 2008-09-02 16:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Här om senast så köpte mamma två påsar á ett kilo röda jätte räkor på City Gross och stack till oss en påse.

Räkorna har precis samma färg som vanliga räkor, är skalade, kokta och hyfsat stora (70/90). Tasco är märket.

Redan samm kväll ringer telefonen och med lätt panik i rösten frågar mor om vi smakat dessa, "dom är ju råa!" sa hon. Snabbt fram med påsen och kontroll av innehållet, jo dom är visst kokta!
Mamma tyckte dessa var vidriga. Vad kan man göra med dom?? ???

Då såg jag framför mig marinerade räkor med vitlök, mums! Två dagar senare tänkte jag att dessa skulle blivit precis så där goda som Ridderheims på affären. Icke då. Koncistensen på köttet.. Sega, motståndiga och mycket mer fisksmak än vanliga räkor. :(

Ny dag, nytt experiment: Nu skulle wokas räkor! Nog blev det middag, med massor av chilli/vitlöksås gick det ju men det vart inte riktig gott nu heller.. Och inte blev dessa segare heller av woken vilket jag trott.

--

Så, nu kvarstår ett ½kg i frysen... Mamma har säkert lika mycket eller mer. Synd att slänga mat.. Därför efterlyser jag ett recept. Hjälp mig att trolla bort dessa med mersmak.. ;D

Mitt sista alternativ är att försöka fiska med dessa, fasta och fina så nog sitter dom bättre på kroken än vanliga räkor. Frågan är bara om abborren nobbar dessa röda Indoneser också... ;)

agnetasch


Andreas

Citat från: elka skrivet 2008-09-02 16:21Och inte blev dessa segare heller av woken vilket jag trott.


Var det inte mindre sega du ville ha dem? ???

Är inte problemet att de är överkokta redan i fabriken? I så fall skulle jag gått tillbaka till affären med det resterande halvkilot och bett om pengarna tillbaka....
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Jo, sega är rätt, mindre sega - ja tack. :)

Självklar skulle man lämna dessa åter, enda joxet är att det är 13mil t/r.

--

Agnetasch: Vad skulle det vara mer för grejer i en paté? Låter gott! :)

annamaria

Som sagt mala känns som enda alternativet. Blanda de malda räkorna med mald lax + lite annan mald vit fisk, rivet limeskal, finhackad paprika, ett ägg, kryddor och forma biffar och stek dem! Servera med Ingefärsyoghurt och ris.

agnetasch

Allt Om Mat har ett recept på Fisk- o skaldjurspaté som verkar vettigt (bortsett från det onödiga vattenbadet)

http://www.alltommat.se/recept?recipeid=8064

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal