Ekomat (ekologiskt odlat) dåligt för miljön

Startat av Andreas, 2008-09-21 13:51

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Olof Andrén, professor i markbiologi vid SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) Uppsala och Holger Kirchmann, professor i växtnäringslära vid SLU Ultuna hävdar att ekologiskt odlad mat ökar växthuseffekten eftersom skördarna är drygt 40% mindre samt att själva odlingsmetoden frigör mer kolföreningar. "...om all mark odlades ekologiskt i Sverige skulle det betyda ökade utsläpp av växthusgaser motsvarande 675 000 personbilar varje år". Dessutom kritiserar Andrén och Kirchmann regeringen för att stödja ekologisk odling "utifrån 'livsåskådningsargument' och inte vetenskaplig grund".

¤ http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1253096
¤ http://www.atl.nu/Article.jsp?article=49050

Är professorerna ute och cyklar eller är det dags att bojkotta kravhyllan?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal