Havreplättar

Startat av helfgren, 2008-09-23 17:58

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Jag har provat göra plättar med havregrynsgröt kokad som vanligt och jag blandade i ett ägg , lite socker och lite russin.
Jättegott,,MEN dem håller inte ihop .
Vad kan man göra för att få dem hålla ihop,ungarna älskar det men det är ett helsike att steka dem.
Carpe diem

ena

1 ägg binder ungefär 1 dl vätska + mjöl...kanske behövs fler ägg?? eller gör en liten sats vanlig pannkakssmet med lite extra ägg och tillsätt till gröten.
Havregrynen i gröten är ju redan färdigsvällda och binder inte mer så någon form av mjöl måste nog till förutom äggen *funderar högt*
Hoppas det hjälper, måste nog testa själv för det lät riktigt gott...:)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

helfgren

Kanske man ska använda okokta havregryn . Man kanske kan köra havregrynen i mixern s¨å det blir som mjöl , det blir riktigt god smak av havren men jag vet inte om den måste kokas före . ???
Carpe diem

ena

havremjöl tror jag helhjärtat på...jag mixar havregryn till mjöl till vissa småkakor...och de håller ihop hur bra som helst...tror inte alls den behöver kokas innan, den är ju ångpreparerad för att bli klar fort.
Man skulle kunna rosta en del av havregrynen innan om man vill förstärka smaken lite...
gäller det bara att skaffa en ny mixer ;)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

helfgren

Kanske man kan göra en pannkaks smet och bara byta ut mjölet mot havregryn.
Man kanske måste minska mängden vätska då om havren binder sämre än vetemjöl.
Måste prova detta imorgon .
Carpe diem

ena

man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

När man stekte gröt förr skar man ju bara den stelnade gröten i skivor o stekte den (ev panerade man i vetemjöl) Om du blandar i socker o russin när gröten är varm o skivar den när den är kall o steker den? Inget ägg alls alltså. Fyrkantiga plättar blir det ju förstås om du inte låter gröten kallna i ett runt, smalt kärl (tillskuren PET-flaska?) trycker ut grötrullen o skär skivor. Uppfinningsrikedomen frodas :D

helfgren

Pet-flaska , enkelt men genialt . Tackar för tipset .
Carpe diem

Andreas

Hänger inte med riktigt, handlar det om allergi så att dina havreplättar absolut inte får innehålla vetemjöl? Annars kanske just lite vetemjöl skulle binda ihop dem bättre.
Den som inte frågar får inga svar.

helfgren

Handlar inte om någon allergi , men jag gillar smaken som havregryn ger när man steker den. Kan ju hjälpa om man blandar i lite vetemjöl kanske. Måste testas vid tillfälle , man kan ju procenta med lite mjöl och se vad resultatet blir.
Carpe diem

syntetica

om du har extra mycket fett (inget för den fettsnåle) så håller dom sig bättre i pannan, man får ha tålamod. mamma gjorde sånna till för får någon dag sen bara

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal