Uppsala: Yukikos sushi vs. Ippai Ippai

Startat av Shanta, 2008-09-23 23:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

Jag har nyligen blivit frälst på sushi. Jag kan inte få nog av de råa små rispaketen. Därför var det kul att hitta www.sushikartan.se, där medlemmar själva får recensera ställen. De två som har högst betyg i uppsala är;

www.yukikossushi.se
och Ippai Ippai

Så, jag bestämde mig för att testa båda ställena, med en dags mellanrum, för att se vilket som är bäst. För att det ska bli rättvist beställde jag en liten lax på båda.

Yukikos sushi

Stället som har högst genomsnittsbetyg på sushikartan. Har även fått en fullpott i unt (http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=9-AV_ID=450189,00.html), så det är inte utan en viss förväntan man går in. I entren har de en liten disk, som kockarna frenetiskt jobbar bakom. Här trillar folk in titt som tätt för att köpa hem sushi. Vill man äta på plats så får man gå runt hörnet till ett rum vackert inrett i japansk still. Det är låga bord, man sitter på mattor, skor är förbjudna, ja hela paketet.

Så kommer sushin relativt kvickt, 5 laxbitar och ett litet sjögräsknyte med lax, avokado, och lite annat smått och gott i (alltså inte en makirulle, mer som en strut).
Min bror som jag för dagen äter med tar en liten sushi, och blir då tillfrågad om han vill ha friterad tofu. Något han vill, förövrigt.
Nåväl. Bitarna, är ganska stora, men oklanderligt gjorda och kompakta, de håller ihop bra. Det är fantastiskt gott, och jag har igentligen inget att klaga på. Helheten med miljön är klockren. Jag lämnar mycket mätt och belåten.

Ippai Ippai

Väldigt centralt beläget, hittar vi Ippai Ippai. Här är det en väldigt liten lokal, i princip bara en disk att beställa ifrån och några stolar i fönstret. Jag sätter mig istället utanför, där det står några stolar och bord tryckta mot trotoarkanten. Det är trevligt att sitta och spana på folk.
Så kommer sushin, här är det klart mindre bitar (men fler), något som borde vara bra, så att det blir mer som munsbitar. Men av någon anledning får man inget vatten, och jag ser inte skymten av det inne i lokalen. Trist, man blir ganska törstig av sojan. Bitarna faller också ihop aningen lättare än på Yukikos, och då försvinner ju fördelen med de mindre bitarna. Allt som allt ändå ett bra ställe med ett bra läge, som jag ändå tycker är snäppet under yukikos.

Yukikos sushi - 4/5

Ippai Ippai - 3/5

Det som enda som gör att det inte blir fullpott för Yukikos är att den igentligen, sett till menyn är väldigt snarlik de flesta andra sushiställen. Jag skulle önska fler ovanliga typer av sushi, och att man tar ut på svängarna lite mer.

Andreas

Kul idé att jämföra sådär! Men hur var priserna? Och vad finns det för ovanliga typer av sushi?

Snart öppnar förresten Umeås första specialiserade sushirestaurang, det ska bli intressant. Och så var det visst nåt annat ställe här i stan som börjat med sushibuffé, kanske kunde man göra en egen jämförelse nån gång.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Andreas: Sushibuffé? Wow! Finns det take away där? *hehe*

Just i Uppsala åt jag med barnen för några år sen, sonen nu 9år pratar fortfarande om hur bra sushin var just där. Han har ätit sushi sen nästan bebis åldern!
Tyvärr minns jag inte, eller hittar inte på kartan vilket sushihak det var.. Ska se om jag kan komplettera senare.

Shanta

Just ja, priserna glömde jag att skriva upp. Ärligt talat så minns jag inte riktigt, men jag är rätt säker på att de var ungefär på samma nivå, någonstans runt 60-70 spänn för en liten lax med andra ord. Liten miss där.

Med annan typ av sushi menade jag de många olika typerna som finns i Japan. Se här för exempel: http://en.wikipedia.org/wiki/Sushi

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal