Smörgåstårtor

Startat av kryddburken, 2008-10-16 21:45

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

Vi hade visst ingen tråd om just smörgåstårtor så jag startar en sån!
Att göra smörgåstårtor är bland det absolut roligaste jag vet, och det ligger mig väldigt varmt om hjärtat, det är gott & det är roligt att experimentera med fyllningar och dekoration.

Nu på lördag ska jag ha en smörgåstårta till hur många pers. vet jag inte?!
Men jag tänkte göra en stor plåt. (fyllning med skaldjur går helt bort)
Vill ha massor med tips på fyllningar och era recept på godaste smörgåstårtorna!
Alla som har recept eller skisser, lägg gärna in dessa i denna tråd!
Jag bifogar lite bilder på mina egna tårtor så länge

Smörgåstårta i höstens tecken, gjorde jag till mig 29-års dag och ville få den i riktigt höstiga färger!

Nyårstårtan blev en rund variant med bla. rostbiff.

Påsktårtan till Nickes födelsedag blev garnerad med bla. krossade ostbågar längs sidorna.

Och den sista är en enkel klassiker!

Kari

Smörgåstårtan & landgången borde få sin revansch för de har väl varit lite bort glömt en tid?

Fina bilder Kryddan! Smart med saltapinnar som stöd/stop till äggen!! På bild tre - är det ostbågekross på kanterna? *mums*

--

Vad bygger man sin smörgåstårta med för bröd? Vad är gott/passar att ha mellan lagren?

Marit

Det ser gott ut! Jag gillar också smörgåstårta.

kryddburken

Elka!
Jajamen, det är ostbågekross runt kanterna! Blir supergott! :-)

Här kommer ytterliggare en smörgåstårta då jag igår fyllde 30! Brödet är vanligt ljust Rasken-bröd och fyllningen blev den absolut godaste jag gjort hitills! Leverpastej, skinka, ägg! (barnvänlig modell) väldigt saftig och inte så "majonäsig"

Hela receptet finns här :
http://kryddburken.wordpress.com/2008/10/19/kryddburken-30ar/

ingegerd

alla smörgåstårtorna ser jättegoda ut!! ;D

Sari

Grattis på 30-års dagen i efterskott.  :)

syntetica

ooh gud så gott, det skulle inte sitta helt fel med en fet saftig smörgåstårta :D

Filippa

Gott! Kan man få en cyberskickad ? *ler* Men du ville ju ha förslag på fyllningar ? Hm, nånting italienskt kanske ?
Citronskal, basilika, vitlök och ricotta/Majo ? Eller Sardeller, hackade färska eller kanske konserverade champinjoner, persilja och ricotta (mascarpone borde väl också funka men bli sötare ? ) En kompis gjorde en kräm som var suverän :-) På basilka, pinjenötter, ricotta som mixades. Den krämen med lufttorkad skinka var smaskelimums.

Romarin

2008-11-20 08:55 #8 Last Edit: 2008-11-20 09:17 by Romarin
Finns inget godare än smörgåstårtor, smörgåsbakelser och landgångar. ;D Tidigare fanns det många smörgåsbutiker som specialiserat sig detta men de verkar försvinna. Jag hade några favoriter i Malmö som tyvärr stängt igen.

Apropå ostbågekross på sidorna (genialisk "uppfinning") så har jag ett riktigt läckert recept här.
Lenas berömda räkbakelser. Receptet har jag rivit ut från en tidning så jag har ingen hänvisning, men receptet är i alla fall
Lena Björks. Hon har en framgångsrik cateringfirma i London, Inn or Out. Jag har skrivit blogginlägg om räkbakelserna och ja, dom är beroendeframkallande. Smakar fantastiskt tillsammans med ett glas mousserande vin eller rosévin! ;D 

http://www.gourmetodling.com/lenas-beromda-rakbakelser-favorit-i-repris/


kryddburken

I vanlig ordning gör jag smörgåstårta på nyåret! Detta år med varmrökt & kallrökt lax samt räkor & ägg!! GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla härinne på forumet!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/12/31/gott-nytt-ar-med-smorgastarta-fran-kryddburken/


Romarin

 :P Ser supersmarrig ut! Och perfekt till ett glas bubbel!  ;D Gott Nytt År!

kryddburken

Hurra hurra!! Idag fyller min älskade make år!!
Smörgåstårta of course!  ;D

En himla god italiensk smörgåstårta!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/03/22/italiensk-smorgastarta/

Kvasthilda

Citat från: Kari skrivet 2008-10-16 23:14

Vad bygger man sin smörgåstårta med för bröd? Vad är gott/passar att ha mellan lagren?


Jag tycker Polarkaka är helt outstanding som botten till smörgåstårta. Då får en rund tårta. Kör man med vanlig formfranska kan man pensla brödet med mjölk innan man lägger på fyllningen har jag fått lära mig. Då blir det saftigare. Jag fyller oftast med en blandning av mjukost och kesella. Möjligen med liiiite majonnäs i... och så krokodilgurka på sidorna!
Det gör inget om det är enkelt.

kryddburken

Citat från: Kvasthilda skrivet 2009-03-22 18:16
Jag tycker Polarkaka är helt outstanding som botten till smörgåstårta. Då får en rund tårta. Kör man med vanlig formfranska kan man pensla brödet med mjölk innan man lägger på fyllningen har jag fått lära mig. Då blir det saftigare. Jag fyller oftast med en blandning av mjukost och kesella. Möjligen med liiiite majonnäs i... och så krokodilgurka på sidorna!


Åh så fin! Kul å se andras smörgåstårtor i denna tråden också!
Hur gör du skivorna med krokodilgurka? Kniv?

Kari

Krokodilgurka.... ;D Vi krokodilrumpor dregglar över era goda skapelser!! ;)

Tom

Dottern fyllde år idag, det fick bli en gammal klassiker med tonfisk, ägg, purjolök / räkor, kräftstjärtar. Som ett experiment så blev det även en med kallrökt / varmrökt lax.


Kvasthilda

Citat från: kryddburken skrivet 2009-03-22 20:28
Åh så fin! Kul å se andras smörgåstårtor i denna tråden också!
Hur gör du skivorna med krokodilgurka? Kniv?


"Krokodilgurka" göres med en vågad mandolin. Det där lät kanske konstigt....men en sån där man skivar inläggningsgurka med så det blir vågiga skivor. Men man vrider gurkan ett kvarts varv varje gång så skivorna blir rutiga istället. Detta döpte vår Herman till "krokodilgurka" när han var liten. :)
Det gör inget om det är enkelt.

Lorden

Åh! Smörgåstårta är ju en favorit!

Jag passar på att efterlysa ett recept som jag förlorat...Receptet i fråga var ur en veckotidning från mitten(?) av 80-talet och hette "En halv meter smörgåstårta". Om nån skulle ha det i sin skattgömma skulle jag bli löjligt glad, har saknat det receptet bittert i 10 års tid, minst.

Andreas

Välkommen till Matforum Lorden!

Säker på att det var en halv och inte en meter? http://www.tradera.com/Vara-basta-id%C3%A9er-1988-ICA-Kuriren-auktion_86902174
Den som inte frågar får inga svar.

Lorden

2009-04-01 19:41 #19 Last Edit: 2009-04-01 19:52 by Lorden
Tackar!

Visst skall det vara en meter. vettefaen var jag fick den halva ifrån...

Tyvärr suger icakurirens sökfunktion något ohemult mycket, så frågan kvarstår...Nån som har receptet?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal