Dekorationssås

Startat av Jesper, 2008-11-03 21:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Jesper

Hej,

Jag är på jakt efter dekorationssåsen. Såsen brukar vara rätt så trögflytande och mörk med en smak av vinäger, som man brukar använda för att dekorera sina verk med svarta streck i olika mönster. Är det någon som förstår vad jag försöker beskriva?

MVH

Jesper

ena

Där jag jobbade gjorde vi en kraftig reduktion av balsamvinager till att dekorera med.

Koka balsamvinäger (ev med lite socker om så önskas) tills den är så trög som du vill ha den...den blir nästintill svart om du har en riktigt mörk vinäger :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

matlagarn

eller gå och köp ett par flaskor färdig reducerad balsamico. Finns med apelsin, hallon, citron smak mm.  Gott och lätt att dekorera med. iväg och handla & lycka till.

Andreas

När man tänker på det låter det märkligt att något som heter dekorationssås ska smaka något, kraftig smak av vinäger kan man väl inte precis dekorera vad som helst med..?
Den som inte frågar får inga svar.

matlagarn

till kött gör jag ofta en väldigt trög tryffelsås kolla mitt inlägg här  http://matlagarn.orremaden.se/#post34  utmärkt att dekorera med.

Anne

Jag tycker att man bara ska ha saker på tallriken som hör till maten, så för mig låter en sås i dekorationssyfte som en ganska underlig idé.
Anne's Food - min matblogg

Mickan

Citat från: Anne skrivet 2009-02-03 07:08
Jag tycker att man bara ska ha saker på tallriken som hör till maten, så för mig låter en sås i dekorationssyfte som en ganska underlig idé.


Du har så rätt! Balsamicored funkar om det matchar rätten. Jag vill inte heller ha oregano som dekoration på torsk med äggsås. Ja, jag har fått det!
Video meliora proboque deteriora sequor

smakakarin

Japp, balsamicokräm funkar prima om man vill ha en god sås som är lätt att dekorera med! Finns i välsorterade butiker.

Mickan

Ja, döm om min förvåning när jag upptäckte att det finns god färdig balsamicokräm! Den jag gillar är från Fattorie Giacobazzi. Inköpt på någon Coop.
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

Jag gillade dock inte innehållsförteckningen på min balsamicokräm. Kommer inte ihåg rakt av men det var ganska gott om tillsatser.
Anne's Food - min matblogg

Mickan

Ja, kanske gott om tillsatser men 15 ml någon gång då och då? Don't worry! Det är nog inte här vi ska oroa oss...
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

Nej, oroar mig för hälsoeffekterna gör jag absolut inte, men jag föredrar nog ändå att göra egen reduktion :)
Anne's Food - min matblogg

Mickan

Ja, men det är bra att ha en flaska på lut. Flashig ketchup kan man kanske säga! I o f s står sig egen nära nog i evighet.
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal