Wellington

Startat av MiGa, 2008-11-11 23:11

Föregående ämne - Nästa ämne

MiGa

Någon som ätit Biff Wellington? Var det gott? :)

dePaul

Det är väl OK, men personligen föredrar jag äta min filé på det vanliga sättet, dvs i tournedokubbar ihopbundna med ett snöre och rullade i grovmalen blandpeppar och  havssalt med en god rödvins-/madeirasås, ångkokta grönsaker, grönsallat och kokt potatis av fin kvalité ;).

~Paul~

Andreas

Vilket variant (se nedan) på Wellington har du ätit dePaul?

Jag har aldrig ätit det trots att jag sett Gordon Ramsey refusera säkert flera hundra Beef Wellington vid det här laget. :) Måste vara en väldigt populär rätt i England. Hur är det i Sverige förresten, nån restaurang som har den?

Vore kul att prova laga Wellington som Ramsey, men hur gör han den? Tittade lite efter Wellingtonrecept på nätet och buden går från endast köttbit i smördeg till köttbit med duxelle i smördeg till köttbit med duxelle med fetlever i smördeg.
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

2008-11-12 13:00 #3 Last Edit: 2008-11-12 13:02 by bryggens
Jag har ätit inbakad oxfile´Wellington, smördeg och duxelle från ett recept ur Allt om Mat.
Tycker den är helt ok. Vi har gjort den själva till nyår ett par ggr. Enligt det receptet ska den serveras kall.
Har ändå något minne av att vi åt den ljummen.

dePaul

Citat från: Andreas skrivet 2008-11-12 11:22
Vilket variant (se nedan) på Wellington har du ätit dePaul?

Jag har aldrig ätit det trots att jag sett Gordon Ramsey refusera säkert flera hundra Beef Wellington vid det här laget. :) Måste vara en väldigt populär rätt i England. Hur är det i Sverige förresten, nån restaurang som har den?

Vore kul att prova laga Wellington som Ramsey, men hur gör han den? Tittade lite efter Wellingtonrecept på nätet och buden går från endast köttbit i smördeg till köttbit med duxelle i smördeg till köttbit med duxelle med fetlever i smördeg.
Hej Andreas! Jo, jag har ätit Biff Wellington, personligen tillagad :). Biten var ca 12 cm lång från mittenpartiet. Jag antar att mitt sätt är väldigt traditionellt med ett undantag. Efter att jag brynt köttet så smetar jag på leverpastej av bra kvalité (jag vet att det skall egentligen vara foie gras men vem har råd med det? ;)). Därefter slänger jag på Duxelles. Och nu kommer knorren. För att slippa att den färdiga degen skall bli fuktig så lindar jag runt pancetta! Då får hela rätten en helt annan touch. I övrigt följer jag originalreceptet.

Det finns en och annan restaurang i vårt land som också serverar den här rätten. Jag vill minnas att jag sett den på menyn vid några tillfällen i Göteborg.

Gordon lagar sin BW på ett ganska traditionellt sättt han också. Jag har sett varianter med förvällda kålblad runt duxellesen och ibland också tunn pannkaka, allt för att degen inte skall bli fuktig.

Rätten är mycket riktigt väldig populär i Storbrittanien. Har man BBC-food så kan man inte undvika att märka det  ;D.

Alexander Brodal

Kan säga att vi serverar den på våran ''resturang'' i skolan, estermosseson i göteborg, ganska tradionellt tilllagad, det vill säga att man klarar av att det är 17-18 åringar som gör den

webguide

2013-03-17 12:41 #6 Last Edit: 2013-03-17 12:44 by webguide
Här är en video där Ramsay lagar Wellington. https://www.youtube.com/watch?v=5uXIPhxL5XA

Ett klassiskt sätt att skydda smördegen från köttsaften är att linda in kött + duxell i crepes.

Mickan

Gjorde Wellington i helgen. Körde en blandning mellan Morberg och Ramsay. Hade sidfläsk, timjan, lök och svamp i Duxellen. Redde den med lite mjöl vilket gav en bra smet som var lätt att hantera. Penslade köttet med fransk senap. Kavlade smördegen ganska tunt. Smakerna var toppen men lite blött tyckte jag att det blev. En av oss gillar inte lufttorkad skinka så den fuktspärren skippade vi. Tror dock att den hade gjort lite skillnad.
Video meliora proboque deteriora sequor

webguide

Man kan använda crepes som fuktspärr.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal