laga kycklingfilé

Startat av soytobias, 2008-11-14 18:20

Föregående ämne - Nästa ämne

soytobias

har nån nåt tips på nån kycklingrätt (helst filé då jag inte gillar ben och senor och sånt)?.. men det går ju alltid att
ändra maträtten från hel kyckling till kycklingfiléer..
har hittat en del recept men det innefattar nästan alltid grädde som jag ogärna har i matlagning.. inte för att det är fett, för det behöver jag :) tycker bara grädde förstör smaken..

gärna nån wok..

kom med förslag

soytobias


PerG

Ett tips (som jag iofs bara testat en gång) om man ska äta ett helt kycklingbröst som det är och tänkt grilla/steka: Koka istället först och sautera (heter det väl när man steker för att ge färg) i mycket smör. Köttet blev mycket saftigare än vad det brukar bli när man bara grillar/steker!.

agnetasch

Testa svägerskans knep;hon stormkokar fryst kycklingbröst i en timme(!) i buljong innan hon gör något med den,steker eller grillar.Hon påstår att den blir otroligt saftig o mör.

Det förvånar mig att du efterlyser recept på kycklingbröst, det är ju de enda kycklingrecept som finns nuförtiden. Jag letar ständigt efter recept på hel kyckling eller kycklingdelar :D 

PerG

Apropå hel kyckling så hittade jag ett recept i min ICA:s kokbok på Fransk Köttsoppa med nötkött och hel kyckling. Mycket gott och lite variation till den "svenska" köttsoppan. Jag kan väl inte återge receptet pga upphovsrätt, men det är i princip en köttsoppa (rotfrukter, buljong, nötkött) och sen kokar man med en hel kyckling som man styckar i c:a 8 bitar. Mums!

Har du kollat i lite äldre kokböcker? Där finns det ju ofta bra recept på hel kyckling eller kycklingdelar?

Citat från: agnetasch skrivet 2008-11-15 11:50
Det förvånar mig att du efterlyser recept på kycklingbröst, det är ju de enda kycklingrecept som finns nuförtiden. Jag letar ständigt efter recept på hel kyckling eller kycklingdelar :D 

Hasse

PerG, återge gärna receptet om du vill. Recept är inte skyddade av upphovsrätten. Men beskrivningen av arbetsgången bör du formulera med egna ord.

http://matforum.nu/index.php?topic=414.0

agnetasch

Citat från: PerG skrivet 2008-11-16 15:41
Har du kollat i lite äldre kokböcker?
Men inte för långt tillbaka, jag såg ett recept i Iduns kokbok som började: "Klipp fötterna av fågeln. Plocka, sved o ta ur den" Herregud, vi vet inte hur bekvämt vi har det!
Den franska köttsoppan lät god, tack för den! Den borde väl vara något för soytobias också; man lägger tunt skivat nötkött o kycklingbröst vackert i soppan.

syntetica

jag brukar skriva kykligen i bitar sen steka dom sen tillsätta creme fresh sen valfria grönsaker och sen häller du i lite mjölk :D

agnetasch

2008-11-20 08:44 #8 Last Edit: 2008-11-20 09:05 by agnetasch
Fast nu är det slut med kycklingfilématlagningen, nu får ni lära er laga hel kyckling. Ni vill väl inte uppmuntra uppfödningen av de stackars handikappade Cobb 700, monsterkycklingarna? :o

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal