Förslag till rätter till höst buffe

Startat av Mattias_Hedlund, 2008-11-17 18:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Mattias_Hedlund

Vi ska bjuda ett 30tal personer på en höstfest, vill ha förslag på rätter till den. de ska vara prisvärda, gärna gå att förbereda innan enkla att värma alt kunna severas svala. Tanken är inte att det ska bli ett julbord.
Redan bestämda rätter är
Laxkuber med färsk pesto
Köttbullar
Tomatsoppa

Fyll på med tips...
Mvh
Mattias

ena

2008-11-17 19:08 #1 Last Edit: 2008-11-17 19:11 by ena
skulle göra en ljummen sallad med kokt dinkel (el mathavre el jelt bovete), massor av rödlök, cocktailtomater, avocado, ruccola, fetaost och annat man tycker är gott :) över det en vitlöksdoftade vinaigrette...och gärna en yogurtsås vid sidan om...

Koka dinkeln klar innan (spola den så lite av stärkelsen försvinner så blir det en snyggare sallad, man kan koka mkt och frysa in till andra tillfällen när man vill ha nåt hyfsat snabbt)
ha allt annat färdigskuret och gör en varm vinaigrette som du slår över precis innan servering så blir allt lagom ljummet.

man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

Höst är skördetid o jakt. Svamp, rotfrukter o nötter.
Tjälknöl på älg med potatis- o rotfruktssallad + pepparrotsdressing. Varm svampstuvning som hälls i kalla, färdiggräddade smördegspajskal. Coleslaw. Pollo tonnato eller honungs-o enbärsgrillade kycklingben. Potatispaté. Valnötsgriljerad brietårta. 

Nilsson

Skulle nog satsa på någon typ av snittar som komplement till entrén. I mitt fall skulle jag nog köra en cream cheese i plattbröd (typ tortilla bröd) blandad med tomat, vitlök och färsk basilika. Rulla ihop och snitta till bitar, blir kanongott och kan göras dagar i förväg. Glöm inte att vitlöken tilltar om de får ligga dock.
Älgfilé tillagas gott och enkelt genom att man slår på spisen, ställer dit pannan och visar pannan för filén innan den tunnskivas och äts.

Filippa

Ett litet antipasto tema med lufttorkad skinka, salami, mortadella, ost och oliver ?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal