Går pepparspray använda som krydda?

Startat av Andreas, 2008-11-28 11:05

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Frågan bara dök upp i mitt huvud, det är en knasig fråga ja, men jag vill ändå veta, går sån där pepparspray som används som vapen att använda för att krydda sin mat med, nån som vet?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

om du står ut med lite konserveringsmedel och drivgas så.. varför inte?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Drivgasen borde väl inte vara nåt problem, den far väl knappast in i maten utan istället ut i atmosfären och bidrar till härligt varma somrar.  ::)

Men är det alltså konserveringsmedel i pepparspray, varför behövs det, trodde inte det behövdes i riktigt starka saker, är det exempelvis konserveringsmedel i megadeathsauce?

Använder pepparspraysfabrikanterna riktig chilipeppar eller är det nåt slags konstgjord capsaicin som bara smakar starkt och inget annat?
Den som inte frågar får inga svar.

kurt

De ämnen i peppar som vi uppfattar som starkt smakanade har ju ingen som helst konserverande funktion, i såser sänker man oftast pH som ett skydd se t ex http://roddelona.blogspot.com/

Maskros

Citat från: Andreas skrivet 2008-11-28 12:59


Använder pepparspraysfabrikanterna riktig chilipeppar eller är det nåt slags konstgjord capsaicin som bara smakar starkt och inget annat?


Jag har provat rent Capsaicin med en nivå på 600 Scovillegrader. Färglöst och smaklöst, såg ut som vatten men kändes som att bli sparkad av en häst.
Skilled professional since 1979

crlhrv

600, kan det verkligen stämma? enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale ligger rent capsaicin på runt 15´000´000 scoville units.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Jonas

Att använda pepparspray utan "licens" är olagligt så var försiktig. Det är en fruktansvärd upplevelse för dom flesta att gå in i tex ett litet rum som är nysprejad med pepparspray. En del som tex mig själv känner nästan inte av sprayen alls. Kom ihåg att det kan bli fruktansvärda biverkningar av pepparspray så var försiktiga, man måste veta vad man pysslar med!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal