Uppsala: Restaurang Domtrappkällaren

Startat av Shanta, 2008-11-28 12:58

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

Det är i anrika lokaler vi stiger in i när vi kommer in i Domtrappkällaren. I ett vackert valv från sen medeltid har Domtrappkällaren serverat mat i snäppet under de lyxigare restaurangerna ett bra tag.

Iallafall, vi kommer det precis när de öppnar, och är då de första som kommer för dagen. Vi får våra platser och väljer kvickt vad vi vill ha på menyn. För egen del blir det en lammfilé med potatisgratäng och salviasky. Medan vi väntar finns det gott bröd som smakar oregano att tugga på. Och vi väntar. Och väntar.. Under tiden kommer det in ett jättesällskap på tio personer och beställer. Sedan, efter en timme ungefär, så får vi våran mat.

Lammfilén är härligt rosa och salviaskyn passar bra till. Tillsammans med potatisgratängen och bondbönorna bildar de en härlig trio där smakerna dansar tango på tungan.
En annan i sällskapet tar en oxfilé med rostad potatis och primörer. Detta serveras med en chilibearnaise. Det är en rejäl bit oxfile som kommer in på tallriken, lagom tillagad. Även den här rätten är enligt personen i sällskapet god, även om det klagas på att det var för lite sås (jag hade faktiskt inte tackat nej till lite mer salviasky själv).

Det jag kan tänka mig som orsaker till varför det tog så lång tid är dels att vi kom så tidigt, men ocskså att det är lite tanken på ett sånt här ställe att man äter förrätt också. Nåväl.

Allt som allt en stabil pärla i den ganska tråkiga krogstaden Uppsala. Rekommenderas definitivt, men se till att käka förrätt också då. Plus för att de har söndagsöppet också föresten.

3,5/5

Andreas

Tack så mycket för den trevliga skrivna recensionen!

Det här med snålt med sås/sky har jag också upplevt, men borde man inte kunna be om lite mer? Om man tänker på det så borde väl rimligen såsen inte göras à la minute utan istället vara färdig och stå på varmhållning under kvällen och då är det ju ett litet besvär att bjuda på lite till åt den gäst som ber om det?
Den som inte frågar får inga svar.

Shanta

Det skulle man säkert, fast det känns nästan som om man utmålar kocken som "snål" då, att man är lite oförskämd nästan.

Andreas

Nej så tycker jag inte du ska känna, de lever ju på att vi som gäster skall vara nöjda och det är bra för köket att få feedback.

Sen är det väl inte alltid kocken som lägger upp maten och ibland lägger de nog upp efter vad som ser snyggt ut snarare än vad som är en bra mängd sås.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal