Lammjärpar - Dafgård Brasserie (5/5)

Startat av Andreas, 2008-12-02 12:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Lammjärpar med coucous, tomatsås & grillade grönsaker

Det här är den fjärde rätten ur Dagfgårds Brasserieserie jag provar. Den första var Fläskytterfilé, den andra Laxfilé och den tredje Lasagne, de två förstnämnda smakade ganska bra men lasagnen var ingen höjdare och någon fantastisk smakupplevelse som det skrivs om på alla förpackningar var ingen av rätterna. Jag väntar fortfarande på upplevelsen, är Lammjärparna kanske svaret på mina böner?

Den här rätten tycker jag ser ovanligt trevlig ut för att vara färdigmat, fina färger och prydligt.

Couscousen är bra och grönsakerna smakar nåt vilket som bekant inte är alltför vanligt i färdigmatssammanhang. Järparna smakar standardkebabkött ungefär och tomatsåsen är bra. Fortfarande inte nån fantastisk smakupplevelse men faktiskt bäst hittils och en av de bättre färdigrätter jag provat!

Kontrollvägde järparna och vågen visade 102 gram. Andelen kött i lammjärparna skall vara 78% vilket skulle betyda att min rätt innehöll 79,5 gram kött. Enligt förpackningen är den totala vikten 350 gram och total köttmängd 20% vilket skulle betyda 70 g. Antingen fick jag för mycket kött eller så stämmer inte innehållsförteckningen. Gissningsvis är det siffran 78% köttinnehåll i järparna som är fel.

¤ Utseende 5/5
¤ Konsistens 4/5
¤ Smak 5/5
¤ Helhetsbetyg 5/5
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Anne's Food - min matblogg

Andreas

Glöm bara inte att betygsättningen är relativ företeelsen färdigmat. Och förutsättningen för just denna rätt är dessutom att du gillar kebab med tanke på järpkryddningen. :)
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal