Rovor

Startat av agnetasch, 2008-12-08 12:44

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Jag har blivit väldigt förtjust i kålrabbi o experimenterar vilt med olika recept. Men nu är jag mogen att ta ett steg till. Mot rovorna. Var köper man rovor? Hur lagar man till rovor? Vilka sorter är goda?

Någon som har odlat rovor?

Andreas

Ska jag vara helt ärlig, och det skall man ju vara, så är den enda rova jag kommer på Majrova... vad finns det för fler sorter?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag läste nåt om svedjerovor, dom såg helt annorlunda ut ???

Tabberaset

Jodå, jag odlar rovor och ungarna älskar rovmos till någon gång sent i juli. De växer snabbt och blir fina. Inte bara majrovor utan de äldsta svenska också, de som  uppehållit livslusten hos många generationer folk.
Kolla in på impecta.se så hittar Du en variation av rovor. Majrovorna som finns där är kulturarv för övrigt.

www.tabberaset.se

agnetasch

Tack för tipset, där fanns det saker av intresse!  Är det den runda, vita 'Snowball' som är bäst till mos?

Fröken Dill

Jag odlade majrovor för ett par år sedan. De var lättodlade men jag tycker de smakade sådär. Det finns godare rotsaker.

agnetasch

Vilka då? Berätta, jag är inne i en rotfruktsperiod o är vansinnigt nyfiken.

Fröken Dill

Det absolut godaste just nu, nypotatis i december odlad av fröken Dill.  http://frkdill.blogspot.com/2008/12/mallig.html
Njut med smör och salt!

Rotselleri är annars en storfavorit. Palsternacka, jordärtskocka, svartrot eller olikfärgade morötter!

Fast det är inget större fel på majrovor om man t ex lagar dem efter Lisas recept, http://taffel.se/recept/kalrot-pa-asiatiskt-vis

Tycker fröken Dill

roffekock

agnetasch.
Har du aldri hört talas om vanli rabbemos,så gott som något och så hemkörd flåskorv först kokt och sen senapspanerad efterstekt i ugnen. 
Avnjutes med svinkalla ostron och renat. ;) För sjutton.

Hoppas du myser i helgen.

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

Rabbemos är jag välbekant med men aldrig i livet jag vill ha ostron till :o

Renat är ok ;) God fortsättning!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal