Ekologiska köttbullar - Dafgård (2/5)

Startat av Andreas, 2008-12-09 16:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I Familjen Dafgårds sortiment finns numera två rätter i gröna förpackningar märkta "Ekologiskt jordbruk",  "ekologiska köttbullar" och "ekologisk köttfärssås". Ordet ekologiskt klingar trevligt men det är synd att bägge rätter innehåller nötkött, nötkött är knappast helt lyckat för den som vill äta mer ekologiskt.

Som vanligt har jag fotograferat hur maten ser ut efter uppvärmning och den ser väl så bra som pasta och köttbullar kan se ut, maten ligger inte huller om buller i baljan och köttbullarna är fint gräddade. Men (varför är det nästan alltid ett men) pastan ser konstig och oaptitlig ut på ytan, är den kanske frysbränd?

Ja nånting väldigt fel är det med pastan, ytan är torr och läskig och hård, smaken är det inget fel på och det är bara ytan som är hård så genomkokt har den säkert blivit en gång i tiden men sen är frågan vad som hänt med den. Tomatsåsen med squash är annars inte alls så tokig och köttbullarna är inte heller så dumma för att vara köpesbullar. Men hela rätten faller platt på pastan och om detta är första kontakten med ekologisk mat för någon så blir det nog aldrig mer ekologiskt för denna någon.

Innehåller jästextrakt.

¤ Utseende 2/5
¤ Konsistens 1/5
¤ Smak 4/5
¤ Helhetsbetyg 2/5
Den som inte frågar får inga svar.

syntetica

det såg ju rätt okej ut, pastan har en tendens att bli läskig när den värms utan n¨gon sås ¨på

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal