Vogel

Startat av bryggens, 2008-12-16 18:52

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens


ena

Är också nyfiken på om nån vet nåt om Vogel-knivar...
rätt trist julklapp att få...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

dePaul

Vogelknivar är tillverkade i ett tyskt rostfritt Krupp/Thyssenstål som heter X 50 Gr Mo V15 (andra designationer: AISI 440A, Werkstoff Nr. 1.4116, SS/EN 10088 samt Duplex). Hårdhet i Rockwell C är runt 56.

Det här stålet är ytterst mediokert och standard i de flesta tyska märken. Dess största tillgång är rosttrögheten. Räkna dock inte med att bladet håller skärpa speciellt länge. Det blir till att bryna ofta ;).

Ergonomin kan jag inte säga något om eftersom jag aldrig hållit i de här knivarna. Hittar heller inga prisuppgifter men ett presentpaket med diverse andra grejer kostar närmare 400 för den korta kockkniven.

Personligen skulle jag inte slösa mina pengar på de här knivarna, det finns så mycket bättre för billigare penning. T ex våra svenska märken Mora of Sweden och Anders Petter.

Andreas

Var hittar ni knivar av fabrikat Vogel via den länken, där finns en Tysk kockkniv från Solingen, är Vogel nåt slags synonym?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

dePaul

Citat från: Andreas skrivet 2008-12-17 12:42
Var hittar ni knivar av fabrikat Vogel via den länken, där finns en Tysk kockkniv från Solingen, är Vogel nåt slags synonym?  ???
På länksidan så har du två knivar att klicka på. En tysk och en japansk variant. Om du väljer den japanska så ser du att det står "Vogel" på bladet.

Med största sannolikhet är dessa knivar tillverkade av en större tysk firma, t ex Henckel/Zwilling, Wüsthof, Dick osv. Firman Vogel finns enligt min kännedom inte som egen tillverkare.

JC

Skaftet påminner misstänkt mycket om Henckels billigare modeller, vilket är negativt, men namnet påminner lite om Burgvogel vilket är ett av de bästa tyska märkena, om inte det bästa. Burgvogel säljs också i USA under namnet Messermeister, vilket föranleder mig att tro att de inte är helt främmande för att laborera med såväl namn som design om de får en beställning. Å andra sidan kan det lika gärna vara en billighetskonkurrent som försöker rida på Burgvogels renomé. Skulle inte chansa.
/JC

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal