Snacks till nyår?

Startat av Fröken Dill, 2008-12-29 21:02

Föregående ämne - Nästa ämne

Fröken Dill

Varje nyår dyker samma dilemma upp. Man har behov av ett gott, gärna hemlagat snacks till fördrinken (bål, kir royale eller mousserande vin av kvalitet efter kassa brukar det blir). Och det stora problemet med snackset är att man inte får bli för mätt på det eftersom en stor middag väntar på att avnjutas. Finns det någon som har det ultimata tipset?

Undrar fröken Dill

annamaria

Jag ska göra en liten Makrillboll på tandpetare. Mosad rökt makrill, kokt potatis, philadelphiaost och salt och peppar. Blandas och rulla små bollar. Rulla bollarna i finhackad gräslök och pinne i bollen. Klart! Vill man kan man såklart ta rökt lax eller annan rökt fisk om man vill.

Gott nytt år Fröken dill!

Anne

Jag ska inte ha till fördrinken utan till tolvslaget, men det lutar åt oliv- och pinjenötsbiscotti (eller cantuccini egentligen, om man vill vara petig) och kryddiga mandlar.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Vi ska ha flera förrätter (asiatiska) så det blir bara nötter till välkomstdrinken. Jag har en fin gammal glas-cabaret med sex skålar; dem fyller jag med sex olika sorters nötter o mandlar o bakar några sweet-chilipenslade smördegspinnar o ställer i mitten.

Skål o Gott Nytt År!

ena

Vi gör en potatisterrine o skär i små kuber som toppas med lite rom, citron o dill...eller kanske lite sill...:)

tjuvstartade firandet igår och då var timbalen väldigt uppskattad :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mimmi

Det ser ut som nyårsafton bjuder på en kall och klar kväll hos oss. Därför inleder jag med lite varm dryck med bla smak av enbär och apelsin. Härtill små kvibilleostbollar som rullas i peppisar och delade dadlar med västerbotten.

enas fina förslag påminner om en potatistårta som jag brukar göra med bla kavringsbotten och ansjovis i. Den passar bra att skära i små mumskuber.

Fröken Dill

Tack för alla smarriga förslag på snacks. De måste definitivt testas. Men ikväll har min kompis fått ansvar för snackset så jag får bli överraskad. (Kanske smugglar jag med några salta mandlar i allafall...)

Hälsar fröken Dill

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal