Inget varmvatten i diskmaskinen

Startat av Rymdsmula, 2009-01-03 02:02

Föregående ämne - Nästa ämne

Rymdsmula

Åh hjälp vår diskmaskin har gått sönder tror jag. Den diskar men vattnet är kallt. Det kommer liksom inget varmvatten.. Vad kan det bero på? Nån som kan nått om diskmaskiner? Har sökt lite på nätet...hittade något om värmeelement och kretskort.
Känner mig helt handikappad utan min diskmaskin.. haha va fånigt egentligen..

Kan det vara nån inställning eller nått jag kommit åt?

roffekock

Killroy was here. Bara fram med diskborste det finns inget mer avkopplande än att se på när någon diskar i sitt anletes svett.
God fortsättning

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

Men stackare! Inför en långhelg också :-\
Ring dit du köpte den o fråga hur du ställer om den till varmvatten "från kranen" (antar att den går på kallvatten nu) så klarar du kanske helgen i alla fall.

Andreas

Hur gammal är diskmaskinen?

Har man exakt typbeteckning brukar det ibland gå att hitta sprängskisser på nätet, åtminstone Siemens/Bosch har det till någorlunda nya modeller.

Jag skulle gissa att det kanske finns en separat säkring till värmen på ett kretskort i själva maskinen, det hade nog varit det första jag kollat. Sen hade jag letat ett relä som styr strömmen till värmen och sett ifall det finns spänning efter det. Till sist hade jag nog provat resistansmäta värmeslingorna.
Den som inte frågar får inga svar.

Rymdsmula

Det är en Electrolux ESI 4121 .. tror den är 3 år gammal nu min lilla vän. Jag ska försöka skruva loss knappsatsen och kolla om det har blivit fel på kretskortet.
Annars får jag ringa hit någon diskmaskins kille som hjälpa mig.

Andreas

Titta kan man ju alltid men det är sällan man ser något med blotta ögat såvida det inte är något som rent brunnit sönder eller en kallödning (en lödning som släppt). Dessutom brukar tyvärr hushållsmaskiner vara notoriskt svåra att få isär, det är dolda skruvar med konstiga skruvskallar hit och pillriga snäppfästen dit så ibland tar det en bra stund. Och passa dig noga så att du inte får ström i dig, dra ur kontakten.

Berätta gärna när du får reda på vad felet är, kanske kan det hjälpa någon annan.
Den som inte frågar får inga svar.

Råbärt

Hej !
Det har nu precis hänt min diskmaskin.
Hur gick det, vad gör man åt det?

Det finns varmvatten som kommer ur själva kranen till vasken så felet skulle kanske kunna vara i själva vattenblandaren, eller vad det heter. Något har kanske hänt i förgreningen till diskmaskinen.
Det känns inte helt troligt kanske.

kurt

Diskmaskinen tar bara in kallvatten som den sedan värmer, precis som tvättmaskinen. Sedan finns det ett värmeelement i maskinerna som värmer vattnet.

http://www.hobbyman.se/reparera-din-trasiga-diskmaskin-sjalv/

Rymdsmula

Ja min diskmaskin gick sönder pga att det hade brunnit på 3 ställen. I kretskortet och vid någon kabel. Vi tog hit några från Elektrolux. Alla delar var vi tvungna att byta ut. Det gick på ca 4.400 kr. Så det kanske hade varit bättre att köpa en ny. =/

Citat från: Råbärt skrivet 2009-03-17 13:37
Hej !
Det har nu precis hänt min diskmaskin.
Hur gick det, vad gör man åt det?

Det finns varmvatten som kommer ur själva kranen till vasken så felet skulle kanske kunna vara i själva vattenblandaren, eller vad det heter. Något har kanske hänt i förgreningen till diskmaskinen.
Det känns inte helt troligt kanske.


Råbärt

Ok, tack.  Då har jag lärt mig något nytt.
Vi får väl se hur detta slutar, antagligen med att Electrolux tjänar pengar.

Eddie

Hejsan på Electrolux maskiner så råkade jag ut för att när inte vattnet blev varmt att det var 4st kablar som hade brännt allså dem som gick från kretskortet ner till elementet m.m
Dem hade också gjort så att kretskortet hade pajat :(
Jag mätte dock elementet för att konstatera att inte elmentet var kast och det visade på ca 75 ohm om inte jag minns fel, så elementet var helt.
Så om inte vattnet blir varmt så skulle jag tippa på att det är kretskortet eller elmentet eller överhettningskyddet, man får mäta sig fram.
Mvh Eddie H

Fjolf

Varje gång vår Electrolux började diska kallt så skruvade jag loss fronten och meckade med kablarna och lödde tom på ett område som såg bränt ut. Kände mig grymt händig tills jag insåg att det räcker att dra ut strömkontakten och sätta i den igen. Har ingen aning om varför det funkar.

Erika Leijon

Ha ha! Tack för tipset! Jag får dock stänga av i proppskåpet så funkar det. Ville bara tipsa då kontakten kan sitta lite dumt, typ som hos mig

Andreas

Låter som om det kanske är någon typ av överhettningsskydd som löses ut och som återställs då strömmen bryts. Möjligen är det en komponent som åldras och blir mer känslig med tiden.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal