Vad smakar mozzarella?

Startat av Rymdsmula, 2009-01-06 22:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Rymdsmula

Vad tycker ni att mozzarella smakar?
Jag satt och analyserade smaken.
Varm mjölk kom jag fram till.
Vad tycker ni?

lillamatbloggen

Jag gillar bäst mozzarella som är lite syrlig pch smörig innuti och de smakar nästan lite fil innuti tycker jag.
Det är så gott med mozzarella...
lillaMATbloggen

roffekock

Mozzarella smakar egntligen inte så där väldans mycket den kan ha en lite nötaktig smak men däremot är det en upplevelse att äta Mozzarella pg av det underbara tuggmotståndet det är min upplevelse.

Sen har den helt andra egenskaper när man värmebehandlar den eller marinerar i tex rosmarin olivolja lite peppar mm mm

Sen finns det ju även buffelmozzarella och den har betydligt mera smak framför allt om den är rökt mummmmmmmsssssssssssssssss

/rolf
Matforum är bäst

Kvasthilda

Hm, det är ju det tuggiga som är lite knepigt med mozarella tycker jag.... men smält på pizza är den helt ok. Men vad den smakar? Färskost kanske..?
Det gör inget om det är enkelt.

Mickan

Ja, det är svårt att beskriva. Köp gärna hem en av komjölk och en av buffel. Låt dem bli rumsvarma och smaka först helt neutral och sedan gärna med salt och peppar. Gör inte smak analysen svårare utan mer spännande. Håller med om att den är mjölkig, mer eller mindre syrlig beroende på typ och fabrikat. Ibland kan man nästan känna en lätt smak av jäst.   
Video meliora proboque deteriora sequor

Lillasystern

Har alltid varit väldigt förtjust i mozzarella, fast jag har inte riktigt förstått varför x) det smakar ju inte särskilt mycket. Mjölkig lät som en bra beskrivning tycker jag :)

Mickan

Lade mozzarella i marinad i torsdags och åt idag. Rev den i bitar och marinerade i olivolja, citron, chili och färsk timjan. Hade det som tilltugg till ett glas vitt. Serverade på rostad ciabatta.
Video meliora proboque deteriora sequor

Krista

Köpte en boll buffelmozzarella och rå är den ingen höjdare. Smakar inget. Min favo budgetmozzarellan från Euroshopper slår den lätt, den är god rå. Ska testa smälta andra halvan av buffelbollen över pasta sen och hoppas den smakar roligare då.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal