Hur varierar ni vardagssalladen?

Startat av Andreas, 2009-01-07 09:26

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Strimlad isbergssallad, gurka i skivor och tomater i klyftor lär väl vara de grönsaker som folk äter mest av till vardags, enkelt och snabbt men kanske lite slentrianmässigt ibland.

Vad brukar ni äta för grönsaker/sallad till vardagsmaten och har ni några knep för att variera den?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jag är helt världssämst på detta - jag vill också ha tips.

Här är ett tips på rödkålssallad med tomat och tapenad i alla fall - det är mums!

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/11/rdklssallad-med-tomat-och.html

MiGa

Vi brukar fylla ett stort fat med skivad tomat och ringla lite basilikaolja över eller annan olja som man tycker om,strö lite grovt medelhavssalt över och klipp lite gräslök eller lite skivad rödlök över. kanongott!
Vi bukar också ofta använda olika påsar tex fransk mix och italiensk mix och mycket babyspenat.

Mickan

Mina tips om man vill slippa sallad, gurka och tomat ett tag. Just de sista har allt för kort säsong hos oss!

Romansallad, tunt skuren purjo och sockerärter är gott. Brukar blanda med en vanlig pesto eller dito på gröna ärter. Vill man ha det matigare kan man smula i feta eller mozzarella.

Haricot verts, kidneybönor och rödlök med vanlig vinägrett passar bra till lite lättare rätter.

Tunt skurna champinjoner med ruccola, solrosfrön och vinägrett är toppen när champinjonerna är på extrapris.

Lätt kokta band av morot blandade med sesamolja och koriander.
Video meliora proboque deteriora sequor

linnwegemo

Hemma hos mig blir det mycket råkostsallader just nu. Rivna rotfrukter och vitkål i olika kombinationer med eller utan vinägrett. Eller en tre veckors sallad, så slipper man skala och riva varenda dag! Fast det kan ju också bli lite tjatigt i längden.

lillamatbloggen

Det här är min vardags-sallad. Fämkål som man tar bort två lager på, delad på mitten och skivad med olivolja och salt.
Det är beroendeframkallande.
Alternativt med gräddfil, som coleslaw.
Apelsin, fänkål och pinjenötter, olivolja, salt och lite svartpeppar är också jättegott.
lillaMATbloggen

Ida Alm Pellbäck

Detta är min bästa vardagssallad: Machésallad eller babyspenat som grund, strö över ett stort fat. Ha därefter på hackad rödlök, färska sockerärtor (eller ångkokade), gula och röda cocktailtomater och lite groddar av valfritt slag. För att variera brukar jag också hacka lite fetaost eller mozzarella vissa dagar. Lite balsamicovinegrette räcker bra som dressing.

Krista

Gurka, avocado, färska sockerärtor och babyspenat blir både vackert (om man gillar grönt :)) och gott.

linnwegemo

Appropå avokado så är det väldigt gott att blanda med lite ruccolasallad och citron. Enkelt och gott!

agnetasch

Jag blev plötsligt väldigt nyfiken på en sak.
Tråden handlar om vad man kan ha i vardagssalladen o vi får tips på babyspenat, sockerärtor, cocktailtomater, avokado o pinjenötter m.m
Vad har ni i salladen när det ska vara fint?

Krista

Varje dag är en fest ;D

För min del hör avocado och cocktailtomater till vardagsmat, så min varje-dag-sallad och "fest-sallad" är det nog inget större skillnad på. Eller möjligtvis lägger jag till lite fler roliga saker om det passar till maten, t ex fetaost eller granatäppelkärnor :)

Fröken Dill

Finstrimlad fänkål, morötter skurna på längden med potatisskalare, rödkål, finhackad shalottenlök och byt ut de trista färska tomaterna som finns den här årstiden mot soltorkade.

Gott strössel på salladen är heller inte så dumt. Lite rostade pinjenötter eller pumpakärnor t ex.

Hälsningar från fröken Dill

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal